100227 löördag

Dag 27:

Nu har jag varit 27 dagar i Oslo och tiden har gått så galet fort..Så fort att det redan snart är dags för en hemresa till ön :)

Idag har jag fått hoppa in o jobba 8timmar men det kändes bra och jag var bara glad att jag fick jobba en extra dag :) Imorgon kanske jag får jobba ytterligare ett pass mellan 16.30 och 23.00, wiiho!

Ikväll får jag se vad som händer, var tänkt att vi skulle på 90-tals fest ikväll men vi får se om vi drar dit eller om det blir en spontan utgång. Har ju inte varit ute i Oslo än så man är lite sugen...

Just nu går jag mest och bara längtar tills jag ska få komma hem och träffa alla igen :) Anna-karin har även redan bokat bussresan hit till Oslo så det ska bli riktigt sköj att hon kmr på besök :D

Ciao♥

100226 freedag

Dag 26:

Idag gick jag upp halv åtta för att förbereda mig inför en dag med jobb på Esso, jobbade igår med samma tid. Dagen flöt på bra, finns inte jätte mycket att göra nu när de flesta kunderna är iväg på sitt vinterferie (sportlov). Efter jobbet begav jag mig bort mot kiwi o köpte yoghurt då jag måste ersätta min goda gröt mot något annat då den tagit slut.

När jag kommer hem så ringer telefonen, alltid lika spännande, det var en kollega från jobbet som undrade om jag kunde jobba imorgon mellan 9-17. Jag blev glad och tackade ja såklart :) Så imorgon blir en fullspäckade dag med jobb, äta o slutligen party på Grönland :)

Nästa vecka blir det jobb mån-ons och sedan åker jag förhoppningsvis hem på torsdag för att stanna till tisdag :D Har inte bokat billjetter än men no panic...Hela mitt hembesök är nästan redan uppbokat med saker jag ska göra och folk jag ska träffa, suuper!

Nu ikväll bestämde även jag och Anna-karin att hon ska göra ett besök hos mig i Oslo mellan den 19 och 21mars, can´t wait! Älskar när man har saker att se framemot :D

Ni möts här av en glad Emelie, så vill vi ha det!


Fick btw den här lilla vitsiga kokboken av farfar nu iveckan :D

Behövde lite humor i min vardag så tack för presenten farfar :D

Hoppas alla får en bra helg!

Ciao♥


100224 oonsdag

Dag 24:

Började dagen med att gå upp halv tio, dessa sovmorgnar är juvliga :) Sen blev det frukost o nu är snart både havregryn o sylt slut..När klockan blev halv tolv hade jag bytt om till mina löparkläder och skulle bege mig ut för att springa en runda då min telefon ringde.

Det var från ett företag jag inte ens vet namnet på. Tydligen hade jag skickat en ansökan dit och blev kallad på intervju klockan 13. Så in i duschen och på med andra kläder för att sedan bege mig av mot T-banan blev nästa projekt. Tog ett tag innan jag hittade rätt men hade tid på mig så jag kom i tid. Vi skulle mötas upp på ett Café och där satt en mann på kanske 27år som såg trevlig ut. Jag slog mig ner och han började ställa frågor, ganska jobbiga. Men han verkade positiv och företaget var ett slags event företag som reste runt till olika platser så som köpcenter, festivaler etc. Min uppgift skulle bli att jag först gick en kurs där jag lärde mig att bli en bra säljare och sedan resa runt till olika platser och prata om ämnet. Man jobbar alltid i team så aldrig ensam. Dom skulle höra av sig igen om dom är intresserade av att anställa mig. Det är ett heltidsjobb med fastlön så så sätt är det bra men kan inte bestämma mig för om jag ska ta jobbet eller inte. Tips?

Mitt under intervjun ringer telefonen igen så jag ringde upp när jag kom hem, det var ytterligare ett jobb från sektor alarm. Också ett säljar jobb men verkar inte lika kul så ska nog strunta i den intervjun. Skönt att någon hör av sig även om det inte är från jobben jag skulle vilja ha.

Klockan 17 bar det av mot Esso för att äntligen få jobba lite igen. Det var trevligt men inte så mycket att göra. Jag slutade igen vid 21 så fyra timmar gick fort, skönt. Imorgon jobbar jag 9-17 igen :) Trivs väldigt bra på macken så är synd att jag inte får jobba mer där!

Det är väll vad som är nytt idag, var lite synd att jag inte kunde springa en runda idag när dte var så fint väder...

Ciao♥


Some pic..

Så här såg det ut i Lördags..


I Norge går alla runt med Meny kassar istället för systembolagskassar...

Här är vi på T-banan påväg till Mariqa där förfesten ägde rum..

Bättre sent än aldrig..

Här kommer resultatet v våra fastlagsbullar (en vecka försent)..Visst blir man lite sugen!




Tänk er dom med lite grädde emellan, mums!

100222 mååndag

Dag 22:

I lördags kväll bar det av mot lite förfest hos Mariqa, tog ett tag innan jag o Filippa kom dit då T-banan var försenad p.g.a snövädret. Men runt 21 var vi där och hälsade på lite nytt folk :) Det var ganska trevligt men varken Filippa o jag kände att vi ville ut på kvällen så vi tog sista T-banan hem igen vid 00.15. Jag kände att jag ville spara mina pengar.

Igår gick jag upp vid elva och var jääätte trött. Det blev mest kolla tv och snacka med folk på msn denna söndag. Men när klockan slagit fyra kände både jag o Filippa att vi måste ut och röra oss så vi gick en promenad i kylan. Jag visade vart jag hade genat över isen när jag var ute o sprang. Halv sex var vi tillbaka igen och jag gjorde mig snabbt iordning då jag skulle ta mig in till stan och träffa en som jag haft kontakt med via nätet. Vi hade bestämt att vi skulle ses vid Narvesen, problemet var bara att det fanns två stycken upptäckte jag. Så jag gick däremellan för att se om jag såg honom och så tillslut träffades vi. Skakade hand och gick vidare mot ett fik på Karl Johan. Det var mycket folk där och hög ljudvolym men vi lyckades konversera ganska bra ändå :) Han verkar trevlig så vi ska förhoppningsvis träffas någon mer gång, är ju svårt att avgöra hur en person är bara efter första mötet...Men är ju kul om jag lyckas bli bra vän med någon mer än Filippa :)

Idag har jag varit ledig och likaså imorgon, är lite segt men jag har sökt massa jobb på internet och läst igenom avtalet till Esso o då är uppsägningstiden på två veckor så lyckas jag få tag i ett heltidsjobb så är det ganska lätt o säga upp sig om det skulle vara så...

Fick ett sms av Sara (kusinen) igår som tydligen fått tag i säsongsjobb i Norge så hon undrade om hon kunde sova här den 11mars och det är ju alltid trevligt med lite besök :) Jag hoppas att Anna-karin ska få tid att göra ett besök hos mig med :)

Nu är det bara 1,5vecka kvar tills jag kmr hem en sväng igen, ska bli ganska skönt även om jag trivs här :)

Ciao♥

100220 löördag

Dag 20:

Har kommit in i den där svackan då jag inte längre ser det roliga i att blogga...men för er som följer min blogg kommer här ytterligare ett inlägg!!

Igår jobbade jag mellan 9-17 igen och jag snackade lite med chefen. Gav han ena delen av mitt skattekort och även mitt nya kontonr som jag fixade i torsdags. Jag frågade även om heltids jobb o då sa han att jag fått schema för en månad framåt där jag jobbar 3-4dagar i veckan vilket inte är speciellt mycket....När jag kom hem från jobbet käkade jag lite och senare på kvällen snackade jag med en kille från backpacking som jobbar som biträdande chef på Kiwi och han erbjöd sig att ta emot mitt cv och se om han kanske kunde få in mig på Kiwi så jag kunde jobba lite extra där..Det vore kalas i så fall!! Håller tummarna...

När Filippa kom hem hade hon äntligen sina skidor med sig efter 5besök på OBS där hon köpt skidorna som väntade på lagning...Hon fick även 400:- rabatt p.g.a besväret. Så nu var Filippa äntligen nöjd med skidorna! Hon berättade även att vi var bjudna på fest hos Mariqa (en tjej vi träffade på en fika häromveckan) på lördag kväll. Så det är vad som står på schemat idag. Filippa o jag hade tänkt träna idag med men så var vädret inte särskillt lockande så det har blivit en seg dag hemma istället. Jag körde lite styrka iaf för att känna att jag gjort något. Men oj vilken träningsverk jag har sen sist, galet!

Nu ser jag framemot kvällen och hoppas att den kommer bli bra och att det blir trevligt folk.

Ha en fin helg!

Ciao♥

100218 toorsdag

Dag 18:

Idag är det mammas födelsedag och det är första året jag inte är med o firar hennes dag men jag önskar dig ett stort GRATTIS :)

Idag har jag varit ledig på nytt så jag har fixat norskt bankkonto då jag fick skttekortet igår och jag har äntligen lyckats skaffa norskt nummer med men kostnaden till Sverige blir tyvärr lika dyrt men det blir iaf billigare att ringa o sms:a till norska telefoner :)

Men dagen började inte med att jag gick till banken utan den började med ett rejält träningspass så jag knr mig duktig idag :) Första gången jag var ute o sprang i snön...men oj vad länge jag var borta, råkade springa fel så fick gena en jäääätte lång sträcka över en snötäckt is men det gick bra, trillade inte igenom men blev väldigt blöt av all snö tyvärr...det var skönt när jag äntligen kom in igen o så körde jag en massa styrka så det känns bra!

Så för engångsskull knr jag att jag kan sitta en kväll framför datorn utan att ha dåligt samvete för att jag inte gjort ngt vettigt på dagen :)

Imorgon är det dags för jobb igen o då ska jag höra om det finns chans till heltid så småningom...Håll tummarna!

Ciao♥

100217 oonsdag

Dag 17:

- Jobb 9-17
- Käk
- Msn
- OS
- Fruktsallad
- Tv-serie: "The vampires diaries"
- Kollat på Filippas bilder från USA
- Soooova...

Det var en kort resumé av min onsdag...

Ciao♥

100216 tiisdag

Dag 16:

Igår jobbade jag igen mellan 9-17. Jag träffade en tjej som berättade att hon funderade på att sluta efter 4år på Esso och då frågade hon om jag hade sökt heltid eller deltid. Och jag vill såklart jobba heltid så det finns en liten chans att jag kan få heltid...ska fråga chefen imorgon hur det ser ut...

En annan glad överraskning som jag fick när jag kom hem var att mamma ringde o berättade att jag hade fått
11 000:- från Maxi o här har jag gått o verkligen snålat!! Det visade sig att jag fått min semesterersättning redan nu eftersom jag flyttade till Norge :) Så skidåkning here I come!!

Så vad har jag gjort idag? Är ledig idag och får jobba imorgon istället...Så jag har kollat lite på konstiga OS grenar, tvättat min nya tröja förhand som visade sig färga av sig rejält, sen har jag tömt soporna och letat efter ngt gott recept i min kokbok men var svårt att hitta ngt bra...Man behövde så mycket ingredienser till allt!

Men nu ska jag snart bege mig ut för att handla lite mat på Kiwi!

Ciao♥

100214 sööndag

Dag 14:

Gick upp vid halv tio, kollade lite på reprisen av Melodifestivalen (så jag fick låten "manboy" på hjärnan), åt frukost och loggade in en stund på msn...Jag hade fått ett mail från papps som skrev att dom kunde bidra med en t o r biljett hem till ön v.9 om jag ville hämta mammas slalom utrustnung och ett par längdskidor vilket jag såklart ville :) så troligen bär det av hemåt en snabbis v.9 :)

Efter att ha checkat mailen blev det dags för städning i stugan. Filippa tog toaletten och jag stod för dammsugningen. Det var slitsamt men oj vad snyggt det blev sen! Klockan ett kom Josefine hit och åt lite lunch med oss för att sedan åka längd med Filippa. Då passade jag på att pyssla lite med en present som nog kommer bli riktigt bra! Det var mys o sitta o pyssla lite :)

Klockan fyra var dom tillbaka och halv fem gick jag ut en promenad själv för att få lite "frisk" luft. Det var skönt att komma ut lite men det är hemskt vad mycket avgaser det är här i Oslo, går ju bilvägar överrallt.

Sen blev det dags för käk igen.

Halv sju blev det äntligen dags för dagens höjpunkt: SEMLEBAK! Woho! och oj vad jag skrattade...det blev ett semlebak som slutade med en avbruten slev då Filippa visade "hur man skulle göra" och jag hade såklart spillt mjöl över hela bänken och golvet (bilder kommer inom kort ;)). Nu väntar vi på att degen ska genomgå sin första gäsning....

 
Den trasiga sleven


Filippa gillar deg!

Fortsättning följer...

Ciao♥

100213 löördag

Dag 13:

Låg och drog mig till halv tio, klev upp och letade lite helg jobb (Mc´donalds och Posten), och sedan blev det seeen frukost klockan 11. Sist in i duschen innan det var dax för någon timmes arbete på Esso. Fick hoppa in lite extra för att lära mig Lotto o Tippning, det gick riktigt bra. Så nu börjar jag få bra kläm på det! Börjar verkligen trivas på macken nu, trevligt folk med så det är najs.

Efter att jag jobbat mitt pass mellan 13 o 16 begav jag mig av hemåt igen för att göra lite käk och kolla på reprisen av OS invigningen. Riktigt mäktigt är det! Ikväll blir det melodifestivalen och godiset jag fick av min gulliga familj igår :)

Måste ju än en gång säga att jag är lagom avis på Filippa som fick en hel dag på snowboard i strålande solsken. Jag kan inte annat än se framemot en eventuell säsong i alperna :)

Imorgon är jag ledig och då blir det troligtvis skridskor och på eftermiddagen blir det såklart semlebak med Filippa :) Imorgon är det faktiskt 3högtider som firas i Norge (Fastlagssöndag, Valentines day och Morsdag). Det tråkigaste med dagen imorgon är att jag inte får vara med det människorna jag tycker mest om! Men ni ska veta att jag tänker på er massa :) Tack för att ni finns! ♥

Ciao♥

100212 freedag

Dag 12:

Idag var det jobb mellan 9-17 igen. Det blir roligare och roligare att jobba på macken då man lär känna personalen mer och man lär sig arbetsuppgifterna bättre och bättre. Imorgon ska jag jobba någon timme på dagen för att få bättre koll på Lotto, tips och andra speltjänster. Kände att jag behövde det!

När jag kom hem var jag jätte hungrig så jag stekte på mina fiskpinnar igen och kokade potatis. Sen fick jag med lite stekta grönsaker så som svamp och morötter. Mycket gott blev det :)

Klockan 8 kom Filippa hem och då hade hon varit o köpt längdskidor, stavar o längdåkningsskor. Det hade tagit fyra timmar för henne att leta upp allt men tillslut var hon hemma och hittade hela kitet för runt 1500:-. Så på söndag ska hon ut och åka längd. Inte nog med det utan i morgon så ska hon bort till Tryvann och åka snowboard den lyckosten. Jag har ju inte ekonomin till att köpa skidutrustning än vilket är suuper tråkigt!

Men jag försöker hålla humöret upp ändå :)

Filippa sprang sen ut till brevlådan som vi hade glömt att kolla i. Hon trodde att hon skulle få sitt lönespec. men istället så hade jag fått ett paket och hur ofta händer det sig. Jag undrade vad det kunde vara som mamma hade skickat, såg det på handstilen. Jag slet upp paketet och såg att det var en godispåse och ett kort med en fin hälsning i. Jag blev jätte glad, hade inte alls väntat mig detta :D Tack för att jag har en underbar familj :)
Saknar er ♥

Ha en bra helg alla :)
Ciao♥

100211 toorsdag

Dag 11:

Jobb 9-17 igen. Det börjar kännas bättre och bättre på jobbet och språket börjar bli bättre men bara lite...Man lär sig fler o fler nya ord. Det bästa med detta jobbpasset var att jag fick en bolle med schokolade, sjukt goda är dom :)

Efter jobbet blev det middag: fiskpinnar, pulvermos, svamp o lingon! Nu ska jag snart ta T-banan bort till Ewelina om jag orkar för lite film mys :)

Ha det!

Ciao♥

100210 oonsdag

Dag 10:

Min lediga dag har varit suuper, jag har äntligen lärt mig hur Oslo stad hänger ihop och jag hittade till skattekontoret direkt. Är nästan lite imponerad av mig själv. Det som förvånade mig mest var att jag lyckades komma upp exakt rätt från T-banan trots att det finns massa olika uppgångar att välja mellan så mitt lokalsinne är inte helt åt skogen :p

Men oj vad jag frös sen efter att gått runt en massa på stan o kollat, mina händer var isbitar trots att jag hade mina vantar på mig. Så jag skyndade mig till Kiwi för att handla lite bröd och sedan nästan sprang jag hem för att jag var så frusen. Och nu är jag hemma i värmen och känner mig glad som äntligen har fixat skattekort o personnr, men kommer inte få det förän om en till två veckor.

Om en timme blir det in till stan igen för att fika med Filippa och en tjej till :)

Dagens låt: It´s like that - Run DMC
                 Trouble - Coldplay

Dagens bild:




Ha det!
Ciao♥

100209 tiisdag

Dag 9:

Här sitter jag i min lilla stuga i Oslo och fryser lite smått då det blåser in en del kall luft från fönstret men jag överlever. Min andra dag på macken var ungefär som igår men mer saker börjar falla på plats och jag har blivit en hejare på att steka hamburgare ;) Det är nog den roligaste uppgiften faktiskt, fast man blir ju en aning sugen på hamburgare själv!

Idag jobbade jag en timme längre, till fem, och imorgon fick jag ledigt så jag kunde smällta alla uppgifter och fixa med skattekort och lite annat. Så det kändes skönt så jag äntligen kan få mitt skattekort, men förvånar mig inte om det är något som krånglar imorgon med. Imorgon kväll ska jag o Filippa fika med en kompis till Filippa igen :) Så det ska bli trevligt! Alltid kul att lära känna nytt folk...

Så imorgon är det lära känna Oslo på egen hand som gäller och hitta skattekontoret blir första uppdraget..Det ska bli kul att lära känna Oslo stad lite mer!

Ha de fint!
Ciao♥

100208 mååndag

Dag 8:

Upp klockan halv åtta idag, tidigast på hela veckan. Åt min gröt och brädde med mig två mackor så jag inte skulle svälta under dagen.. Visste ju inte hur länge jag skulle jobba idag. Klockan nio befann jag mig på macken och jag var spänd av förväntan på hur jag skulle klara detta jobbet. Det är kul att lära sig nya jobb! In kommer jag och möts av en äldre kvinna i 35års åldern som visar mig till personal kläderna som bestod av ett par byxor (liknande mina maxi byxor), en ljus gul skjorta samt en pullover att ha över skjortan. Och som alla vet är jag väldigt liten så jag kände mig som en liten dvärg i dom kläderna men det ska nog gå bra, bättre än maxi skjortan i alla fall ;) När jag bytt om fick jag testa på lite olika arbetsuppgifter under hela dagen så som steka hamburgare, grilla korv, Lotto o andra speltjänster, biltvätt och lite annat kul! Jag tror att jag kommer trivas bra och ännu bättre när jag lär mig norskan. För just nu är det väldigt svårt att förstå vad folk säger men det lär man säg nog så småningom.

Klockan fyra avslutade jag och begav mig av hemåt för att laga mat, då var man lagom hungrig efter att bara käkat två mackor. Lyxmiddagen bestod av bandspagetti, tomatsås o en macka, lyxigt värre!

Sen kom Filippa hem från sitt jobb så det blev lite små prat med henne och sen ringde jag Anna-karin, det var trevligt att prata lite med henne igen :) Därefter svarade jag på lite mail från farmor o mamma...

Nu blir det lite fortsatt slapp framför datorn och sedan läggdags tidigt för att påbörja en jobb dag imorgon med :)

Ciao♥

100207 sööndag

Dag 6 (yesterday):

Gick på stan med Filippa som köpte det hon skulle gjort i fredags. Klockan 15 mötte vi upp en tjej vi snackat med från internet. Vi gick och tog en fika, trevligt. Hon verkade väldigt trevlig och plötsligt var klockan nästan 17 så vi var tvungna att avsluta fikan. Blev vjudna på en eventuell 90-tals fest, skulle vara jätte kul om det blev något :)

Sen tog Filippa och jag T-banan tillbaka hemåt där vi snabbt fick göra mat för att sedan ta T-banan mot Grönland där vi skulle möta upp en annan tjej (kompis till Filippa) och sedan gick vi vidare mot Töyen där Evelina bodde som vi skulle kolla på Melodifestivalen hos. Det var mycket trevligt och rätt personer gick vidare. Klockan 23 var vi jätte mätta efter allt godis så då tog vi T-banan tillbaka hem igen. Trevlig kväll :)

Dag 7:

Söndag=lång sovmorgon! Eller sov till tio men hyfsat länge ändå. Tjatade lite på mamma att dom måste hämta ut mina Johnossi biljetter senast imorgon. Klockan tolv bar det av mot T-banan som skulle ta oss bort till Smestad där Filippa och jag skulle åka skridskor :) När vi kommer dit möts vi av en jätte stor och fin isbana och solen skiner, guld väder! Idag lyckas jag åka riktigt bra på mina skridskor så det var extra kul idag, ville knappt sluta. Jag lärde mig nästa att göra hockeystop på ett korrekt sett. Sen körde vi lite slalom då vi hittade några koner och en hockeypuck. Var bara klubban som fattades.




Vi hade tagit med oss några mackor hemifrån som vi käkade till lunch och sedan när vi skulle på toa upptäckte vi till vår förtjusning att de sålde fika. Jätte goda kärlekmums, korv med bröd och annat smått o gott. Prisera var inte så höga heller. Så vi slog till på varsin kärleksmums o Filippa köpte även en korv. Så sen kunde vi åka en stund till. Klockan fyra bar det av hemåt igen och då var vi lagom möra i benen. I slutet fick vi även några amerikanska/norska beundrare eller i alla fall Filippa som kunde åka jätte bra då hon åkt skridskor i många år.


Jag schtekte i solen!

Väl hemma slängde jag mig direkt i sängen innan jag orkade göra mat o duscha. Så det har varit en trevlig dag och mina biljetter är hämtade o betalda vilket känns bra :) Imorgon blir det äntligen jobb, hoppas att jag kommer trivas! Tänkte ringa hem imorgon med, inte pratat med familjen på en vecka nu.

Ha det!

Ciao♥

100205 freedag

Dag 5:

Gick upp vid 9 och tog mig en dusch innan det blev dags för god frukost. Klockan elva klev jag och Filippa på bussen för att bege oss bort mot den svenska ambassaden, det var en trevlig utflykt så vi fick se många fina byggnader och mååånga olika ambassader. När vi kommer in på svenska ambassaden så säger dom såklart att skatteverket ger fel uppgifter att vi inte alls kan fixa personbevis på svenska ambassaden. Så jag fick ett telefonnummer till svenska skatteverket som skulle fixa det åt mig.

Sen beger vi oss vidare in mot stan med spårvagnen då Filippa skulle kolla på en ny tröja och tofsar. När vi är inne på H&M ringer adecco till Filippa och hon får komma på intervju direkt. Så där skildes vi åt och jag fick ta T-banan hem själv för första gången men det var inte speciellt svårt. Väl hemma loggar jag in på skype för at ringa skatteverket direkt. Får stå i elefonkö först innan jag kommer fram men sen flöt allt på och jag lyckades äntligen beställa personbevis. Men det får dröja till nästa vecka innan jag skaffar skattekort o får norskt personnummer och därmed ännu längre innan jag kan få norskt mobilnummer men det får jag ta.

Sen kommer Filippa hem och hon hade lyckats få jobb i en reception för två veckor framöver. Alltid något!

Klockan 14 blir det käk (köttbullar, makaroner o svamp), väldigt gott! Halv fyra bär det av till bussen igen för att sedan åka vidare bort till Tryvann som skidorten heter i närheten av oss. Men när vi plingar så lyckas vi plinga för sent så vi får hoppa av vid hållplatsen efter. Då frågar vi en tjej om Tryvann o då visar det säg att vi hoppat av rätt iaf. Så vi går en bit för att kolla hur skidstället ser ut. Efter mycket snurrande kom vi fram till en fin backa.

 

Vi blev helt frälsta och ville verkligen åka skider med en gång men jag måste få mer pengar och Filippa måste försöka hitta någon att åka med så det är lite surt men vi ska nog hinna med lite åkning framöver!

Bussen tillbaka går en gång i halvtimmen så vi försökte stressa för att hinna med bussen och vi kutade verkligen för att hinna, så sprang vi lite fel och missade tack vara det bussen. Var till och med så att vi såg bussen köra förbi så det var bara att vänta en halvtimme på nästa buss. Men vi lyckades roa oss ganska bra själva. Såg till exempel en jätte fin häst gå förbi:


Lilla jag

Sen kom bussen äntligen och vi hoppade av vid Kiwi (mataffär) för jag behövde köpa mjukost och ville ha morötter för att få i mig lite näring :) Därefter bar det äntligen av hemåt igen! Då blev det lite tv tittande och lite små snack. Vi har även bokat in en fika träff i morgon med några nya kompisar så det ska bli kul att träffa lite folk. Sen på kvällen i morgon blir det melodifestivalen hemma hos Filippas kompis Evelina. Kan också bli trevligt!

Och på måndag börjar jag jobba, spännande!

Ha en fin helg :)

Ciao♥

100204 toorsdag

Dag 4:

Började med att vakna av ett sms kl.6 av Emelie, TACK! :P Sen somnade jag om och klev upp som en zombie halv tio och vi som skulle gått upp halv nio. Sen blev det gröt, macka och Oboy till frukost, mums! Klockan elva bar det av till bussen och vidare till T-banan för att ta oss till skattekontoret. När vi väl hittar dit så säger Filippa att jag måste ha pass vilket jag inte tog med mig till Norge så jag skulle få fixa personbevis på svenskaambassaden men då måste jag ha legget med mig som jag lämnade i lägenheten så det blev inget skattekort idag heller.

Istället tog vi oss vidare mot Karl-Johan för att åka lite skridskor, så invigde mina nyinköpta skridskor som var jätte bra. Bra köp för 299:-!



Igår kväll bokade jag biljetter till Johnossi som spelar i Göteborg den 14maj :) Så lääängtar jätte mycket redan! Jag och Filippa investerade även i en matte som vi har i hallen nu, den passar jätte bra så nu har vi det ännu mysigare i lägenheten :)

På kvällen ringde även Christian vilket blev en glad överraskning :) Tyvärr blev det bara ett 10minuters samtal eftersom jag får betala 2,50:- i minuten.  

Ha det bra!

Ciao♥

100203 oonsdag

Dett är bara dag3 i Oslo och jag har redan fixat ett deltidsjobb, visst det är långt ifrån heltid men jobbar jag bra så kanske jag kan ha tur att få jobba mer. Men nu känner jag att jag kan få en inkomst i allafall :) Så imorgon ska jag o Filippa upp tidigt för att bege oss till skatteverket där jag ska skaffa skattekort och norsktpersonnummer. Jag var välkommen till Esso (bensinmack) på måndag kl.9 så då ska jag få lära mig massa. Längtar redan! Jag hoppas på att få jobba mycket i början så man kommer in i det annars känns det ganska meningslöst..

Nu är frågan vad man ska hitta på resten av dagen, hm...ska nog skicka in mitt cv till adecco igen ifall dom har bättre jobb erbjudanden, jag hade ju helst börjat jobb imorgon. Känns lite drygt att vänta tills på måndag men vi får se :)

En liten inblick i lägenheten:

Lägenheten!

Där uppe sover vi!

Ha det bäst!

Ciao♥

100202 tiisdag

Första natten i lägenheten gick bra och jag sov jätte bra :) Testade min nya kaffepress som funkade alldeles utmärkt..

Jag ringde även adecco men fick inte tag i min kontakt så ska ringa sen igen, var nere i byn och sökte lite jobb...Bensinmacken Esso ville träffa mig imorgon klockan elva och ville akut ha en deltidsarbetare så det verkar lovande i alla fall. Jag var även inne på ett Café som också var väldigt positiva, det lät som att hon skulle höra av sig i morgon så jag hoppas på det för det verkade väldigt mysigt och personalen verkade trevliga :) Så jag är på gott humör just nu men får se hur morgondagen ser ut...

Ikväll blir det en lugn kväll framför tv:n och jag hoppas att mitt internet kommer fungera bättre denna kväll.

Ciao♥

100201 mååndag

Här kommer en kort rapport från grannlandet...

Är framme i lägenheten och har fått en liten sightseeing i Oslo. Jag har även lyckats få igång internet tillslut, tog ett tag! Så blir ett kort inlägg innan internet laggar igen...men jag har det bra i alla fall och hoppas ni har det bra i sverige :)

Ciao♥

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0