100331 oonsdag

Onsdag:

Nu har frugan lämnat mig och det är bara jag och stugan i 5dagar. Kommer vara tomt! Filippa ska nämligen till Berlin i 5dagar så jag får ta hand om vår lilla lya själv.

Idag har jag lagat god grönsakssoppa, blev grymt nöjd måste jag säga! Att jag inte kommit på den idén tidigare, så enkellt med...

Har även betalat hyran idag, tråkiga utgifter :(

Nu bestämdes det att det blir bowling imorgon med 3andra, kan nog bli skoj :) Kul att träffa lite annat folk med!

Snart är det bara 2veckor kvar till jag får besöka Sverige igen, ska bli kul :)

Ha det fint folkens!
Ciao♥

KIWI

Blev en tur till Kiwi med Filippa så här på kvällskvisten. Var tvungen att handla lite bröd till frukost..




Nu blir det snart natti natti!

100330 tiisdag

Tisdag:

Började med att kliva upp klockan 9 för att sedan snabbt byta om och ta bussen bort till banken. Men jag lyckades missa bussen så fick gå men det gjorde inte mig något då äntligen solen tittade fram här i Oslo..

Idag kunde jag äntligen få hjälp med min internetbank. Vad den snubben är långsam och inte verkar han kunna särskillt mycket men jag hade tålamod och tillslut lyckades vi fixa det. Då kunde jag även se hur mycket jag fått i lön. Jag undrar dock om det stämmer för om det stämmer så kan dom inte dragit alls mycket skatt. Så med andra ord blev det ett ganska positivt besked när jag kollade på kontot. Ska kolla lönespecen på lördag och se om det kan stämma.

Är skönt att äntligen ha fått sin första lön här i Norge iallafall :D

Efter banken bar det snabbt av hemåt igen, denna gång med buss. Hemma blev det en härlig frukost, jag hade hunnit bli jätte hungrig så det satt fint.

En timme senare blev det dags för lite jogging igen. Jag menar det är klart man vill ut och springa i det fina vädret. Tyvärr så tyckte inte min kropp lika mycket om det för idag hade jag inte alls samma ork och energi som när jag var ute och sprang sist. Men det var skönt att det var fint väder annars hade jag nog inte haft energi till att springa idag..

Sen blev det situps, stretching och dusch...

Klockan 13 och några timmar framåt var jag själv i stugan och då blev det lite present pyssel, snart klar :D Sedan försökte jag läsa min bok men jag lyckades såklart somna nästan direkt. Förstår inte hur jag kan somna så lätt när en bok är bra?

Klockan 17 blev det käk, mycket gott blev det. Därefter kom Filippa hem igen så fick lite sällskap igen :) Vi kom bland annat in på en diskussion om syskon bråk och våra åsikter om att vissa killar är "för snälla" eller "lite för mesiga".

Nu blir det mest chill framför någon av dumburkarna, vilket liv man har!

Ciao♥

100329 mååndag

Måndag:

Idag börjar min lediga vecka. Jag ska passa på att njuta då jag kommer börja jobba mycket nästa vecka som det är tänkt.

Min första uppgift för dagen blev att ta mig till banken. Där jag först fick vänta nästan 40min på att det skulle bli min tur. Sen när jag skulle få hjälp så hade han inte TID att hjälpa mig för att det var så MÅNGA i kö. Det var en tant till efter mig! Jag hade bara en liten fråga om internetbanken men han sa ändå att jag skulle komma dit imorgon kl.9 istället. Jag var sååå sur när jag gick därifrån! Och mitt i min aggresion dök Filippa upp från ingenstans. Så hon kunde göra mig på lite bättre humör iaf :)

Sen bar det av vidare mot bokhandeln där jag skulle köpa ett limstift så presenten kan bli klar..Min sista uppgift blev att ta mig bort till Kiwi för att handla lite mat. Hittade billiga Ostschnitzlar :) O goda var dom minsann!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Började att läsa lite i min bok igen.. Och börjar närma mig slutet av presenten :)

Boken jag läser:

Väldigt bra bok hittills av vad jag läst iaf :)

Ciao♥

Träning!

Det känns grymt skönt att komma i gång med träningen igen :) Och idag kändes det extra bra att vara ute o springa! Så nu jäklar laddar vi för beach 2010!

100328 sööndag

Softis Söndag:

Igår var en händelserik lördag :) Började med en härlig promenad i de halv regniga Oslo..Vi upptäckte en kyrkogård från 1992, med andra ord ganska färska lik :O Scary! Vi stod där o sörjde lite och sedan gick vi vidare...Då gjorde vi en upptäcksfärd inne på Rema 1000, en matbutik. Vi bestämde oss för att handla där någon dag!

Väl hemma igen blev det dags för lunch.

klockan 15 bar det av med buss o sedan byte till T-bana för att därefter kliva av vid Järnbanetorget. Vår nästa uppgift blev att leta upp hållplatsen till IKEA bussen. Vi hittade först en som skulle kunna vara möjlig men kom på att det nog var fel så vi fortsatte framåt och då såg vi en stor folkmassa och där var det såklart! Alla ska ju till IKEA på lördagar! Gratis buss var det också, kalas.


Så här kul hade vi på IKEA!


Vårt köp på IKEA blev för 32,50:- var. Det kallar vi bra!

När klockan blev 17 blev det dags för en IKEA glass, mums! Och sedan ut till bussen som skulle ta oss tillbaka till Järnbanetorget. Där tog vi direkt T-banan vidare hem till Josefine där det skulle ätas god mat :)

Det blev lite små plock av räkor, ägg, bröd och lite annat smått o gott. Vid 21 började filmen Benjamn Buttons otroliga liv så vi gjorde iordning lite grönsaks dipp vilket var riktigt gott!

Var skönt att få komma hem till ett hem där det fanns skön soffa att sjunka ner i och stora utrymmen :P



Klockan 24 tog vi t-banan tillbaka hem igen och vi hann precis se klart filmen :)


Bra film!

Idag blir det en seg söndag. Blev en alldeles för lång sovmorgon men ganska skönt ändå. Får se vad jag o Filippa hittar på idag. Vore ju skönt o komma ut en sväng..

Ciao♥

100326 freedag

Fredags kos:

Jobb 9-17. Det var långsamma timmar men tillslut var det dags för mig att ta helg :)

Tanken var att jag skulle bege mig ut och springa men det blev ändrade planer då jag dels kände mig lite sliten och dels att vädret inte lockade speciellt mkt så det får bli imorgon istället..

Istället blev det lite chill vid datorn, mat och slutligen Skavlan med en påse chips. Skavlan är mitt o Filippas favorit program just nu, han lyckas alltid få dit underhållande kändisar..Ikväll var Anja Pärsson, Noomi Rapace och Ola Rapace bland annat med..Och först nu fick jag bekräfat att Noomi och Ola inte är syskon utan dom är gifta :P Det började man märka mer o mer under programmets gång om man säger så..

Sen ringde Josefine till Filippas mobil så vi blev dit bjudna imorgon kväll på lite mat och mys :) Så det ska bli trevligt!

Ha en fin helg!

Ciao♥

100325 toorsdag

Torsdag:

Jobb 9-17. Avslutade arbetspasset med dunkande huvudvärk, gör jobbigt! Men jag klarade mig...

Sedan bar det av till kära Kiwi för att handla lite First price varor, det gillas!

När jag kommer hem byter jag genast om så jag får njuta lite av att inte ha mina arbetskläder på mig..

Nu väntar jag på att mina päron ska dyka upp på skype så vi kan snacka lite skit, var inte igår det!

Och Maria, jag vet inte än hur det kommer bli men antar att jag kommer få jobba både i kassa och i köket men helst vill jag nog bara jobba i kassa...får se hur det blir :)

Nu längtar jag mest efter sommar och sol på Öland:



Bra låt: Johnossi - Family values

By the way så är de flesta av Johnossis låtar super bra och det är därför jag ska se han live i Götet den 14maj :)

Ha det fint!
Ciao♥

100324 oonsdag

Onsdag:

Nu har det varit två dagar med jobb igen, 9-17.

Fick reda på idag att jag kommer få min lön på tisdag, ska bli spännande att se hur mycket/lite det kommer bli..

När jag kom hem blev det paus från jobbet en stund för att sedan ge mig ut på en liten löparrunda, var helt slut efteråt! Men det är ju alltid skönt när man varvat ner med en dusch och när man dragit på sig mjukiskläderna efteråt :) Sen blev det mat! Grillpölse, makaroner, stekt ägg och ketchup :)

Nu bli det chill framför denna dumburk resten av kvällen och efter påsk börjar jag på Burger king som ligger i Skandinaviens största köpcentrum Sandvika :D Så Maria nu är vi snart två som kan alla hamburgermenyer utantill ;)

Ha det fint!

Ciao♥

100322 mååndag

Måndag:

Idag började dagen med uppstigning halv tio, sovmorgon :) Klockan tolv bar det av mot Röa sentrum där jag skulle lämna lite CV. Jag lämnade till Meny (ca300 sökande dit), ARK bokhandel och Kaffekoppen (skumt fik). Tror inte jag kmr få napp tyvärr!

Sen var tanken att lämna CV på Majorstua men hade bestämt träff med Mikael vid Tigern klockan 13 så hann inte.
När klockan var 13 gick jag och Mikael till lokaltåget som skulle ta oss ut till Sandvika shoppingcenter
(skandinaviens största shoppingscenter).



Och det var stort vill jag lova! Förstod att han hade gått vilse där första gången han skulle till jobbet (Burger king). Sen gjorde vi såklart ett besök på hans kära jobb, hälsade på mariqa som jobbade och fick en gratis Bkool glass :D



Sen började chefen plötsligt snacka med mig och undrade om jag behövde jobb. Så vi slog oss ner och tog oss ett prat. Jag lämnade mitt CV och han skulle höra av sig. Det som är bra med detta jobbet är att man kan välja helt själv hur man vill jobba så jag kan lätt ha kvar mitt jobb på Esso samtidigt som jag jobbar på Burger king. Det dåliga är att man bara tjänar 105nkr i timmen.

Skulle vara gött att få jobb där nu och lägga ett krut o bara jobba hur mycket som helst i två månader för att sedan förbereda sig på en härlig sommar på Öland :D That´s a plan!

Efter den glassen och intervjun bar det av vidare i shoppingcentret för att sedan avsluta på Pepes pizza där jag blev bjuden på pizza slize o cola :D Inte helt fel!

När vi var mätta och belåtna bar det av hemåt igen!

Hemma blev det dags för en löprunda igen :D Så gött var det men väldigt lerig mark! Sen kom det en kille som sprang förbi mig och då blev det automatiskt att jag också ökade takten så jag kom hem helt slut men det var skönt efteråt :)

Sen blev det in i duschen, äta lite och sen var det planerat att dra en sväng till IKEA med Filippa men vi ångrade oss då vi inte var säkra på vart det låg och så var vi lite trötta..

Så det blev msn istället där jag började snacka med en kille angående en säsong i st Anton 2010/2011. Vi planerar att leta boende ihop och hitta 2-3stycken till som vill dela med oss..Han verkar helskön och det skulle vara hur kul som helst att bli ett gäng o dela boende med :D

Så efter denna dag känns allt lite mer uppmuntrande så det känns härligt :D

Ciao♥



100321 sööndag

Söndag:

Helgen med Anna-karin har varit super trevlig :) Det har blivit mycket snack, djupa diskussioner, sightseeing, god mat och en liten halv taskig utgång!

Igår vaknade vi, åt god frukost och begav oss av mot Majorstua där vi skulle bege oss bort mot Vigelandsparken som var en park full med en massa häftiga skulpturer på nakna människor.Efter en tur i parken begav vi oss bort mot en buss som skulle ta oss mot Kon-tiki museét. Det var väldigt intressant att se och läsa om :)


Skeppet de reste med över Atlanten.

Efter en tur på museét bar det av 40min med buss bort mot vad vi trodde var en häftig design utställning men som inte var speciellt mkt att se så vi åkte vidare hemåt för att handla på Kiwi. Det blev grillad kyckling och pasta med en god sås av grädde, pesto, vitlök och grönsaksbuljong. Mycket gott!

Till efterrätt när vi var som mättast blev det chokladpudding och kaffe. En timme senare som om det inte räckte med godsaker så blev det dags för first price chips och öl som vi förfestade på lite innan det blev dags för "utgång".

Halv elva satte vi oss på t-banan in till stan. Mikael ringde. Vi klev av och gick först till Livingroom som vi hittat på nätet som skulle vara bra. Men vi ville inte gå in på första bästa så vi gick vidare en stund eller en ganska lång stund. Tillslut följde vi efter ett gäng som var påväg till Grambler, ett uteställe. Men det såg ganska dött ut där så vi gick tillbaka till Livingroom då vi hört att det skulle vara bra drag där ikväll. När vi väl kommer dit så var man tvungen att vara uppskriven på gästlistan vilket vi inte var. Nu var klockan runt 1 o vi var ganska trött apå att gå så vi bestämde oss för att gå till Yatzy då Filippa och jag visste att det var ett ganska säkert kort :) Men såklart när vi kommer dit så kommer inte Filippa in för att hon inte fyllt 20 än (fyller om knappt en månad). Så vi blev ganska så less och tänkte att vi skulle gå in på första bästa pub men såklart var det 20års gräns överrallt så vår kväll slutade halv två på Burger king. Då tröst åt vi en varsin hamburgare och jag o A-k festade även loss på en varsin Bkool som smakade supert! Sen var Filippa tvungen att gå på toa och då var hon påväg att knappt bli insläppt på toa, det stod en vakt även där och kontrollerade om man köpt mat eller inte. Det var verkligen klockrent!

02:15 bar det av hemåt igen med nattbussen, what a night! Glömmer man inte i första taget.

Idag sov vi till klockan 12 och sedan blev det en rejäl och god frukost :) När klockan slog 14 begav sig jag och
A-k av mot t-banan för att sedan kliva av vid centralen där vi gick vidare ut mot hamnen där det nya operahuset låg. Vi klättrade upp på byggnaden och gjorde även ett besök invändligt. 

Efter besöket på operan begav vi oss vidare längs hamnen tills vi kom fram till Akersbrygga. Väldigt fint ställe :) Vi hittade ett mysigt fik men det var för dyra priser så vi gick vidare in mot stan där vi stannade till på Deli de lucca för att käka en varsin Calzone. Klockan 17 begav vi oss av hemåt igen då vi kände oss ganska slitna. Det blev kaffe och varsin boller. Sedan blev det nästan dags för oss att bege oss av mot bussterminalen där A-ks buss skulle avgå mot Göteborg.

Det har varit riktigt trevligt att ha Anna-kasa på besök, kul att få se så mkt av Oslo med :)

Imorgon börjar en ny vecka igen och jag ska lämna ut mina cv, träffa Mikael och börja springa igen :) Nu ska här börja tränas igen och där med basta!

Hoppas ni också haft en bra helg :)

Ciao♥





100319 freedag

Fredag:

Idag drog jag mig tills klockan blev nästan 10. Hade kanske blivit ännu senare om jag inte hade blivit så himla hungrig. Så det blev sedan en rejäl frukost.

In i duschen och iväg till bussen blev nästa steg. När jag kliver ut märker jag till min förvåning att det regnar! Första gången sedan säkert december. Men skönt för då kanske snön smälter...Jag tog bussen ner mot Röa senter där jag tänkte lämna in lite ansökningar men nej jag backade ur. Kände att det var värdelöst att söka jobb på en fredag bland alla människor så jag skjuter fram det till måndag, inte bra!

Istället tog jag bussen mot Kiwi för att köpa mig toapapper. Var kul att det var jag och en kille till i kassan. Han köpte två sexpack med öl och jag kom där o köpte toapapper, lite skillnad ;)

Sedan gick jag och toapappret raka vägen hem och satte igång med dammsugningen. Men jag var tvungen att avbryta mitt i då jag blev jätte hungrig så jag slängde i min halvfärdiga pasta bolognaise förpackning. Först tog jag en för liten kastrull, tänkte ju inte på att det skulle vara en massa långa spaghetti i. Så jag bytte till en kastrull som även den var för liten. Så på 3:e försöket hittade jag en "bra" kastrull som egentligen var för stor. Där stod jag med 3kastruller som användts och jag som bara hade behövt en egentligen men jag "gillar" att diska!

Men gott var det i alla fall :D

Därefter var jag mätt o belåten och kunde fortsätta med min städning. Blev ett väldigt bra resultat måste jag säga!

Stor fråga:

Jag står inför ett ganska svårt beslut och det är vilket datum jag ska flytta hem igen. Jag har sett mitt schema för april månad och det är inte många tider jag fått där. Så min fråga är om jag ska flytta hem 1maj eller 1juni :S Har verkligen besluts ångest men helst vill jag stanna till 1juni...min hjärna går på högvarv!

Ha en trevlig helg, det ska jag ha :)

Ciao♥

100318 toorsdag

Torsdag:

En månad kvar till Soffipropp fyller 18 och blir en stor tjej....

Idag har jag jobbat min 9:e dag på Esso men jag genomled den eftersom att jag visste att jag skulle vara ledig i 4dagar sedan ;)

Så efter jobbet bar det äntligen av hemåt och jag missade bussen så väntade 15min på nästa..Så jag passade på att gå in i en Intersport butik som hade 50% på all skidutrustning men dt var ganska dyrt ändå :/ de billigast var 1500nkr!! så avvaktar nog ett tag.

Hemma ringer A-k och vi bestämmer en skype tid klockan 20. Filippa berättar att jag fått ett brev och det var min dosa till norska internet banken som äntligen kommit :D

Klockan 20 cirka så pratar jag o A-k på skype, det var trevligt :) Hon kommer till mig klockan 20 imorgon och då ska det vara snyggt o prydligt här hemma har jag bestämt. Så jag har o göra i morgon :P

Go natt!

 

Ciao♥

100317 oonsdag

Onsdag:

Jobbade igår mellan 9 o 17. Fick besök halv två av Mikael som ville se hur jag jobbade och fördriva tiden lite innan det var dags för han o jobba...Det var trevligt!

Idag har jag också jobbat 9-17 och det var en väldigt seg dag men det var ganska kul att få ändra om lite i butiken och sätta upp nytt godis i hyllorna. Det var bra tidsfördriv tills jag nästan blev förbannad på att alla små godisförpackningar trillade ner på golvet. Men chefen blev nöjd över mitt arbete iaf :D Sen kom Melina och skulle byta av mig så frågade hon om jag kunde tänka mig att jobba imorgon mellan 9 och 17, jag funderade ett tag men sa sedan att det var okej. Så jag ska jobba min 9:e dag imorgon sedan tar jag ledigt några dagar tack!

Efter jobbet bar det av mot Kiwi för att köpa bröd o lite smör. Kontanterna räckte precis :) Sen bar det av hem för att laga goda biffar och sedan lite chill framför datorn och annat pyssel..

Ciao♥





100315 mååndag

Måndag:

Jobb 9-17. Som vilken annan dag som helst här i norge..Man jobbar o står i men jag trivs med mitt jobb så det funkar bra. Det jobbiga skulle väll vara att jag inte känner så många här så fritiden är inte jätte händelserik tyvärr men på fredag kommer Anna-karin o besöker mig :) Det ska bli riktigt kul! Efter jobbet idag köpte jag biffar o brunsås så det bar sedan av hemåt för att laga en riktig husmanskost med potatis, biffar, brunsås och lite grönsakar. Galet gott blev det!

Imorgon blir ytterligare en dag med jobb mellan 9 och 17. Det blir min 7:e av 8:e dag på jobbet sedan jag kom tillbaka hit från Sverige...

Ciao♥

100314 sööndag

Igår var jag uppe tidigt för att ta mig till Holmenkollen där ski VM skulle äga rum :) Jag mötte upp Mikael vid Järnbanetorget och sedan åkte vi vidare tillsammans med alla norrmän mot Holmenkollen. Det var en lång och jobbig uppförsbacke till backhoppningen. Tillslut kom vi dit och det var inte alls så mycket folk som jag hade trott. Vi kollade på backhoppningen, det var häftigt att se de första 20min men sen blev det ganska enformigt..Men klockan elva började fler folk samlas och plötsligt startade tjejernas 3mil. Det var kul att se de stora stjärnskotten som Haag och Kalla. Tyvärr trillade Kalla i loppet fick vi höra så loppet slutade med att norskorna kom på 1, 2 och 3:e plats.. Så norrmännen var glada...Vi kollade på killarnas start också men sen var vi tvungna att gå för det blev så galet kallt när solen försvann...Det var en trevlig dag och jag är jätte glad att jag fick chansen att se inför ski VM :D





Charlotte Kalla glider in mot mål som 4:A...

Det var ett litet smakprov av min dag i Holmenkolen :)

Klockan 17 igår bar det av mot Esso igen. Denna gång var det dags att jobba till stängning helt själv för första gången. Jag var lite smånervös men det gick fina fisken och jag fick nästan beröm av min kollega dagen efter för att jag stängt så fint :)

Idag bar det av till jobbet igen klockan 10. Det var till en början nästan ingenting att göra och vi som jobbade 3stycken idag för att det skulle vara så mycket att göra. Men framåt lunch så blev det lite mer som tur är och tiden gick ganska fort :)

Ikväll ska jag mest ta det lugnt och imorgon blir det jobb mellan 9 o 17 igen, känns som jag bor på jobbet jus nu men jag trivs.

Ha dte bra!

Ciao♥

100312 freedag

Dags för ännu ett litet inlägg i bloggen!

Igår jobbade jag mellan 9 o 17 som jag nämnde i förra inlägget. Det var ganska trevligt, tiden gick fort. Klockan 17 dök Sara upp på macken, blev lite paff först. Trodde inte hon skulle hitta dit även fast det är ganska enkellt. Vi tog sedan bussen vidare mot Kiwi när jag slutat. Där handlade jag lite käk o bröd.

Vi kom hem, jag gjorde lite mat och det blev lite små snack. Men jag var sjukt trött och kände mig lite sliten. Lite dålig tajming av Sara att komma just när mitt humör inte var på topp men jag skyller på PMS.

Klockan 21 begav jag mig bort mot jobbet igen, jag skulle lära mig stängningen. Så jag noterade allt jag skulle tänka på på ett papper. Tanken var nämligen att jag skulle hoppa in o jobba till stängning på lördag. Då jobbar jag själv de sista två timmarna så var viktigt att jag lärde mig allt.

Halv tolv var jag hemma igen och det blev bums i säng då jag skulle upp o jobba vid nio idag igen..

Så idag har jag alltså jobbat 9-17 igen. Gick ganska fort idag med men jag blir ändå ganska trött av att stå upp en hel dag. Jag blev erbjuden att jobba på söndag 10-16. Det ger bra med pengar så jag tänkte varför inte. Vi ska jobba 3 stycken då chefen räknar med mycket folk när inför ski VM i Holmenkollen kommer äga rum.

När jag slutar får jag sms av Tobias som undrar om det är okej att ses ngn timme senare...
Vi skulle träffats o käkat mat o kollat film ihop men jag kände att jag var så sjukt trött och redan jätte hungrig så det blev en hemma kväll istället :) Kände att jag behövde det! Känns som det var längsen jag bara var hemma och tog det lugnt. Jag satt och pysslade lite, det var trevligt :)

Imorgon blir det upp tidigt då jag ska träffa Mikael inne i stan. Vi ska nämligen till Holmenkollen och kolla på inför ski VM. Kommer vara knökat med folk men kan bli kul! Han hade vunnit gratis biljetter så jag hängde på..

Ha en bra helg :)

Ciao♥

100310 oonsdag

Back in Oslo!

Igår bestod hela dagen av en evig resa tillbaka till Oslo igen :) Fick en hel del kramp i svanskotan men annars flöt resan på ganska bra ocg jag var framme runt tio tiden. Var kul att träffa filippa igen :)

Idag gick jag upp vid nio och gjorde en god frukost med gröt och mackor. Halv tolv tog jag och Filippa en promenad i solen. Underbart väder! Vi satte oss i snön o solade lite, ska försöka lägga in bilder sen...


Halv ett tog jag T-banan in mot stan för att träffa Mikael. Vi gick först till banken där jag skulle fixa internet bank och sedan tog vi en fika i Oslo City. Trevligt var det! Halv fyra tog jag T-banan hemåt igen för att laga mat och sedan bege mig av mot jobbet. Blev jobba mellan 17 och 21. Var ganska tungt o behöva jobba igen men dte är bara att vänja sig!

Nu ska jag snart sova och i morgon blir det jobb mellan 9 o 17, sedan ska jag träffa min kusin Sara som ska slagga hos mig innan hon börjar säsonga utanför Oslo på fredag :)

Ciao♥

Forts. Öööland

Dag 5: Zumba var riktigt kul att träna igår. Mamms o jag stod och skakade våra rumpor i takt, haha! Var lite afro samt rumba inspirerat, grymt kul i alla fall. Rekomenderar er som inte testat att pröva på!

Idag är det måndag och min sista heldag här på Öland. Jag började med att äta frukost med mamma. Sen blev dagen följd av lite chattande, duschande, promenad med hund och slutligen över till stan där jag skulle fika med Jonna. Men det började inte bra då jag höll på att missa bussen eller rättare sagt jag missade bussen men sen hade jag sådan tur att bussen stannade i vägkanten så jag kunde kliva på. Det kallar jag tur!

Kvart över tre mötte jag upp Jonna och sedan gick vi vidare mot Guldfynd där jag skulle försöka fixa min klocka som är lite halvt sönder. Sedan var klockan fixad och vi gick vidare mot Café Dream där vi fikade loss på varsin blåbärspaj, mums! Det blev en hel del småprat och sedan var jag sugen på en chokladboll och Jonna ville såklart ha en dammsugare. Minns alla raster på gymnasiet då Jonna alltid skulle ha en dammsugare och jag körde ofta på en chokladboll men det är ju så gott. Det blev en fika på nästan tre timmar :) Men nu ses vi ju inte på lite mer än en månad så får passa på att snacka av sig lite!

Klockan sju svängde pappa förbi busstationen o hämtade upp mig för att sedan åka vidare och hämta upp Sofia som skulle hem från Tessan. Sen blev det mammas köttfärsås. Var t.o.m så jag tyckte det var gott, jag som annars är så kräsen i köttfärsås.

Ja imorgon bär det då av mot Oslo igen klockan 11:57, jag hoppas tåget går som det ska bara. Var ett tåg som blev inställt idag när jag väntade på bussen. Men jag har iaf 1 ½timme på mig att byta till bussen som ska gå till Oslo så borde hinna...

Nu ikväll blir det mest chill framför datorn och kanske lite framför tv:n sen med :) Bilder från min hemma tripp kommer lite senare!

Ciao♥

Ööööland

Hemma besök:

I Torsdags eftermiddag var jag alltså tillbaka på ön igen :) Kändes konstigt men ändå jätte skönt att vara hemma igen...Och det kändes som att det inte var längesedan som jag var där senast, tiden har gått så galet fort..

Dag1: Klev upp ca halv sex på torsdag morgon för att sedan resa med buss klockan sex till T-banan som tog mig till Oslo gallerian där bussen till Göteborg skulle avgå. Jag hade gott om tid och när Swebus express kom inrullandes tio minuter innan avgångstid så sa jag mitt bokningsnummer. Då säger busschauffören att jag måste hämta ut biljetterna från en SJ automat. Så på tio minuter fick jag springa allt vad jag kunde till centralstationen där jag sedan fick leta upp en SJ automat vilket inte var det lättaste. Jag hittade tillslut en och slog in mitt bokningsnummer som tydligen visade sig vara en siffra för kort. Jag fick panik! Men hade som tur var skrivit upp numret i almenackan också och då var det rätt så då var det fem minuter kvar. Jag tog mina biljetter och sprang allt vad jag kunde igen för att sedan komma tillbaka till bussen när klockan var 27min över. Med andra ord 2min efter att bussen skulle gått men jag hann! Men oj vad jag sprang och oj vad skönt det var att kunna pusta ut på bussen sen...

Efter den stressen halv åtta på morgonen så gick bussresan jätte bra och solen sken in genom rutan. Härligt, jag var påväg!

Klockan 11 var vi redan framme i Göteborg och tåget till Kalmar gick inte förrän 12:12 så jag gick runt och strosade lite på centralstationen. Slog mig sedan ner på en stol inne på Burger king för att njuta av en hamburger meny som jag inte fått uppleva på ett bra tag.

12:12 står tåget fortfarande på perrongen. 12:30 står tåget frotfarande på perrongen. Då ropar dom ut i högtalarna: om ni undrar varför vi aldrig lämnade perrongen så beror det på tekniska problem som orsakades precis när tåget skulle starta men vi beräknas komma iväg om 4min. Så ca 12:40 var vi äntligen iväg, 20min försenade. Men sen flöt resan på ganska fint och klockan 17 var jag äntligen framme i Kalmar efter en lååång resa!

Sen mötte jag upp papps som var i stan och sedan åkte vi till friskis & svettis för att hämta upp syster :) Trevligt o träffa dom igen, woho!

Halv sex var jag äntligen hemma och där möttes jag av en mycket glad hund och min mamms som hade lagat en myyyycket god och efterlängtad pizza så jag trivdes som fisken i vattnet :)

Anna och gänget plingade på dörren med..Sååå kul o träffa Anna igen men blev bara en snabb kram och lite små prat innan dom skulle iväg över bron igen...

Kvällen tillbringades framför tv:n med mor och far. Vi såg Luftslottet som sprängdes men jag var så trött så jag började somna redan efter halva filmen nästan..Som tur var hade jag sett den innan så visste vad som skulle hända. Sen blev det nattinatti!

Dag 2: Fredagar som vi alla älskar! Började med en tur bort till Köpstan där jag skulle försöka få en tid på Drop in och jag hade sådan tur att jag fick tid direkt så det var bara att slå sig ner och vara beredd på en ny frisyr..Frisören var jätte trevlig och frisyren blev hel bra :)

Sen kom jag hem och åt lite rester som jag hittade i frysen: Fläskfilé, god sås och ris, mums :) Klockan tre bar det av över till Kalmar och Berga centrum för att göra ett besök hos Jonna där jag även skulle träffa Maria och Angelic. Det blev en riktigt mysig kväll med god mat, små prat och en omgång Wii :) Tackar för en trevlig fredags kväll tjejor :D

Dag 3: Lördagar innebär ju som vanligt fest på schemat :D Men först var det dags för en riktigt god härlig familje fruksot, alla var samlade. Och jag kände mig riktigt bortskämd med så många påläggssorter och yoghurt sorter och allt vad det var ;)

Efter att vi smällt frukosten lite så var det dags för mamma att göra blonda slingor på mig och jag har nog aldrig varit så håröm som jag var då. Ajaj vad ont det gjorde men jag genomled och resultatet blev mycket bra tycker jag :) Man kan ju aldrig räkna med att det blir lika bra som hos frissan men jag nöjer mig med detta resultat iaf!

Klockan fem efter god kyckling filé, klyftpotatis och god sås bar det iväg över till Kalmar igen för att förbereda sig inför en party night ;) Blev först förfest hos Anna med alla samlade. Kul att så många kunde hänga med ut :D Vid elva lyckades alla komma med bussen in till stan där det blev en kväll på Corehouse. Blev en lyckad kväll trots en del misslyckade grejer..

Dag 4: Idag vaknade jag upp klockan åtta redan och jag lyckades sova riktigt gott på Krilles soffa. Japp blev såklart att jag slaggade hos Emelie o Krille, perfekt att dom bor så nära stan ;) Jag tog bussen hem redan halv tio, kände mig ganska pigg och vädret var ju underbart. Kände att jag ville komma hem med, vill ju umgås så mkt som möjligt med familjen..

Hemma åt jag en god frukost och sedan bar det av vidare mot affären där jag och mamma skulle handla lite. Jag fyllde på mitt Norge förråd med lite ris, havregryn o lite sånt...
Klockan sex ska jag och mamma testa det nya gymmet ute vid Hansa city, ska bli kul. Är så pepp på att börja träna igen nu!

Efter träningen bär det av hem till Anna, vill ses en stund innan jag ska tillbaka till Oslo igen...



Det var min sammanfattning, inte långt kvar av detta hembesök nu...Sen bär det av mot Oslo igen.

Ciao♥




100302 tiisdag

Dag 30:

Dålig uppdatering på bloggen! Sorry! Men sanningen är den att jag verkligen inte orkat, har varit så sjukt trött efter alla timmar jag tillbringat på macken..

Har jobbat varje dag sedan i onsdags och imorgon blir det min sista arbetsdag innan jag åker hem i fem dagar :) Så nu är biljetterna bokade :D Ska bli suuuper att träffa alla igen!

Utekvällen i Lördags var förresten gör kul :D Filippa o jag tog T-banan till Grönland och plingade på där vi trodde skulle vara en 90-tals fest men den hade tydligen blivit inställd. Tjejen som vi blev bjuden dit av var inte ens hemma...Men vi åkte dit lite på vinst o förlust då vi inte fått tag på en henne på hela veckan..Men vilken tur vi hade som åkte dit ändå för vi blev inbjudna på förfest i hennes kollektiv med jätte trevligt folk :) Sedan bar det av ut och dansades till framåt 4 på morgon, oj vilken toppen kväll/natt :D





Annars har det inte hänt mer än att jag fick hoppa in o jobba hela helgen och är därför inne på min 7:e arbetsdag imorgon...Eller tjaa.. det har väll hänt ganska mycket mer men orkar inte ta upp det här ;)

Ciao♥

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0