Att bli sjuksköterska

Idag har jag beställt min första kurslitteratur till sjuksköterskeprogrammet som handlar just om inläggets titel. Det ska bli kul att få bläddra i den och se ordentligt vad man egentligen ger sig in på :) Tror det kommer bli en mycket intressat utbildning detta men också tuff såklart!

Pappa har gjort en ritning på en eventuell möbellösning och det var en väldigt bra skiss tycker jag. Då får jag plats med min egen säng, hylla, två fåtöljer med litet bord, mitt skrivbord/matbord och en tv. Tv ska inhandlas imon, vi hittade ett bra erbjudande. Det gäller att vara ute på mellandagsrean! Mamma lovade mig att jag skulle få en micro av henne. Sen har jag nog allt som jag kommer behöva.

Jag har även betalat in depositionen till lägenheten så nu får jag snart helt säkert flytta in. Kontraktet ska komma i nästa vecka :)


På denna fina ö ska jag alltså bo på :) från en ö till en annan ;)


 Uteservering på sommarn :) och jag har lägenhet bara ett stenkast från stan och havet :)

Jag har även inhandlat nyårs dricka och fixat mina skor. Så nu är jag laddad inför nyår :)

KRAMIZ

Bra dag!

Dagen började klockan 7 på morgonen. Omänskligt tidigt! Anledningen var att jag, Anna-karin och pappa skulle ta en dagsutflykt till Karlskrona. Jag kunde bara kolla på lägenheten halv tio så det blev att gå upp tidigt. Lägenheten dög absolut till mig. Det var ett ganska stort och ljust rum på 23kvm. Det fanns en liten kyl med frysfack och egen toalett/dusch. Det fanns också förråd där jag kan slänga ner de möblerna som fanns och sätta in mina egna. Ser framemot att inreda!

Det fanns även ett gemnsamt kök/allrum som var riktigt sunkigt så där lär inte jag hänga så mycket. Ska köpa mig en egen tv med så jag slipper sitta i det äckliga allrummet :P Visst kan jag med att bo i skiten, ta boendet i St Anton till exempel. Men det är inget att föredra!

Efter visningen gick vi runt och bekantade oss med staden. En väldigt fin och mysig stad, jag kommer nog att trivas! När vi fikat, flummat, sett skolan, kört runt, gått på toa x antal gånger, flummat lite till och käkat på Max så bar det av hemåt igen.

Många intryck och det känns ännu bättre nu att flytta till stan :) fredagen den 13:e blir det troligen inflytt! Hoppas allt går vägen ;)

PUSSPUSS

Annan dagen

Julen har varit super mys! Trevligt sällskap, god mat (som jag hade längtat efter den), fina julklappar, bästa tomten och lite till. På juldagen blev det dags för de traditionella revbenen och vad gott det är :) Sen vid fem åkte jag in till stan för att gå ut med mina goa vänner. Sällskapet var toppen men det nya utestället var ett fiasko, iallafall enligt oss. Jag, anna och Jonna kom med i Kalmarposten. Frågan var vad vi tyckte om det nya stället och vad våra förväntningar var. Tror varken bilden eller svaret blev något vidare, haha.

Idag har jag varit trött som sjutton. Sover alltid så dåligt när jag varit ute. Strax ska vi iväg och äta paj hos folket på fjärilvägen :) och imorgon gäller det då vet jag på riktigt vart jag kommer hålla till i vår!!

PUSSPÅ´RE

Hoppas ni också fått en bra julhelg :)

Julfin

Idag har jag blivit julfin i håret. Dom är duktiga på Mouche. Hon som klippte mig visade sig vara pappas gamla kompis dotter så det var lite komiskt :) Aaah man luktar så gott i håret efter att ha varit o klippt sig.

Annars idag har jag hjälpt mamma lite med tvätten så hon inte jobbar ihjäl sig som hon säger och så har jag letat lite lägenheter igen. Det är en liten jobbig sits jag sitter i eftersom jag står kvar som reserv i Kalmar och Örebro. Så då kan jag inte ta någon lägenhet i Karlskrona eftersom jag inte säkert vet vart jag kommer in. Men lägenhet ska jag nog få tag i :) Om en vecka ska jag ge allt o hitta en lägenhet för då vet jag vart jag ska plugga!

Annars så har jag kollat på alla julkalender avsnitt och snart ätit upp min goda Milka choklad :D Julkalendern är väldigt spännande nu! Bara 4 avsnitt kvar och 4dagar kvar till julafton, wiho!

PUSS

6dagar kvar!

Nu var man hemkommen igen efter en helg full med släktkalas! Galet! Jag tror jag måste tillhöra den mest högljudda släkten. Det tar lite på krafterna men dom är riktigt härliga, allihopa :) och god mat bjöds det på så jag är helnöjd. Kul att träffa alla igen, vi ses för sällan!

Idag är det bara 6dagar kvar till julafton :) och mina goaste kompisar kommer hem igen! Längtar redan till juldagen då vi ska gå ut tillsammans som förr :) jag har lovat att hjälpa mamma med julstädningen också så att hon slipper göra allt. Det ska ju alltid vara så perfekt i huset när vi ska ha gäster. På julafton ska både anna-karin, farmor, farfar, mormor och morfar fira hemma hos oss.

Imorgon ska jag baka lite fler lussekattar med, dom går ju åt som smör.

PUSS

December mörkret

Nu sitter jag här på mitt rum och kollar ut i mörkret igen. Jag har äntligen satt upp min julstjärna i fönstret så det blir lite julstämning även i rummet. I övrigt är nedervåningen i huset mer pyntad än någonsin. Mammsen har varit så duktig :) Nu är det bara snön som fattas......lite skönt är det att inte ha snö eftersom min enorma skidabstinens skulle bli ännu större!!!!! Varför skulle jag börja plugga till våren? Det är svårt när man vill två saker samtidigt, det funkar inte riktigt!

Nej men jag känner mig väldigt laddad på att äntligen börja plugga på riktigt. Lägenhetsletandet pågår fortfarande. Jag hann aldrig ringa karlskronahem så det får bli imorgon. Istället åkte jag med farmor in till staden. Vi strosade runt en stund och klockan 13 hade jag en fika date med Camilla. Lika trevligt som vanligt :) Jag käkade humus för första gången. Det var en intressant smakupplevelse men inget jag föredrar att testa igen men avokadon var god. Efter den stora fikan blev det dags för maskerad jakt. Camilla ska nämligen på julmaskerad på lördag. Jag tyckte förslaget julgran lät bäst. Hon hittade tillslut en jätte bra klädsel, dom som inte lyckas lista ut vad hon föreställer är lite smått tröga. Vid fyra bar det av hemåt igen med bussen.

När jag ska kliva av bussen ringer Anna-karin och har lite julklappshysteri. Jag försökte hjälpa henne så gott jag kunde. Väl hemma pågick en tomteverkstad, paketinslagning. Gud vad folk har julklappshysteri. Varför är det en sådan stor grej egentligen?

Lite senare ringde även Jonna så det blev nästan en timmes prat, värst vad tiden kan rinna iväg fort. Nu ska jag snart packa eller det har jag i stort sätt redan gjort..

PUSS hejs

14december 2011

Just nu går mycket tid åt till att söka lägenhet och det går halv bra. Finns inte så stort utbud i Karlskrona tyvärr. Det som finns är möblerat rum i korridor. Hittade ett möblerat rum med egen köksavdelning och toalett/dusch på Trossö (mitt i centrum typ och 3km till högskolan) som verkade bra. Står i placering 4, ska ringa till Karlskronahem imon innan jag bestämmer mig.

Jag var i Stockholm i helgen och det var hur bra som helst :) Idol finalen var lite bättre än jag trodde, globen var lite större än jag föreställt mig. Linneas lägenhet var riktigt najs, sån vill jag med ha. Katten var hur go som helst. Julmarknaden på Skansen var hel mys men lite för kall. Jag smakade enbärs must, mycket gott. Vi red häst och vagn, jul. Vinet på kvällen smakade lite för bra. Jag och Anna var inga höjdare på spelet Alias, får man skylla på vinet? Det blev en välbehövlig sovmorgon på söndagen och sedan dags för hemresa. Tack för en hel trevlig helg :)

Idag blev det julklappshandling för hela slanten så nu är äntligen alla klara :) och jag är hyfsat nöjd! Det blev även ett par ur snygga skor för mina födelsedagspengar. Sista 37:orna så jag hade tur :)

På fredag bär det av för nästa trevliga helg i Göteborg :) Då blir det 50års kalas för hela slanten!

PUSSS

8december 2011

Äntligen har antagningsbeskedet till högskolan kommit! och..jag kom in!! Det hade jag aldrig trott, att jag skulle komma in på första antagningsbeskedet :) så nu blir det plugg till sjuksyrra i 3år! Känns skönt att äntligen ha en plan. Jag kom in i Blekinge men ska ha kvar reservplatserna för jag kan faktiskt ha en chans att komma in i Örebro!!

Imon bär det av till Stockholm och kanske blir vi tvungna att köra en utgång när jag nu äntligen lyckats komma in :) Lättnad!!

En glad Emelie sitter nu och skriver blogg :)

Stor PUSS

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0