Oonsdag 28september

Nu har jag varit dålig på att uppdatera igen! Sånna som jag borde inte ha blogg..

Det som hänt sammanfattningsvis är att jag har pluggat väldigt mycket, har ett prov avklarat av två. Det andra provet bävar jag för, mycket att lära sig. Jag är glad att det bara behövs ett godkänd i varje kurs för att få meritpoäng.

Jag har även bokat tatueringstid den 20oktober, om tre veckor! Tatueringen ska sitta i nacken där det ska stå på latin: Fides, spec, caritas (tro, hopp, kärlek). Orden ska stå staplade efter varandra, tror det blir snyggast. Emelie fick en tid redan den 11oktober så då har jag lovat att följa med och så har hon lovat mig att följa med när det är dags för min tatuering! Ja vi är nervösa!

Annars emellan allt plugg så hinns det med endel löpning! Får passa på nu innan det blir för kallt och ruggigt ute!

På helgerna försöker jag ta ledigt från studierna så då brukar det hinnas med någon utgång och lite kompisar :)

Nu till helgen kommer Anna-karin och Mr E till Öland så då blir det skördefest mys :) På lördagen hinns det även med en utgång med Anna och gänget. Längesen jag såg henne nu!

Det var allt nytt så länge!

PUSSS

Sööndag 11september

Igår blev det en lång men väldigt bra dag.

Först åkte jag in med mamma till Hansa city och kollade runt i lite butiker.

Vid halv två mötte jag upp Camilla i stan för att käka lunch på Subway, mycket gott och trevligt. När vi var mätta och belåtna gick vi till Tokige Ture för att Camilla fick för sig att köpa lite godis till kvällens filmmys med vänner. Det blev inte lite godis utan nästan 1kg med en salig blandning av godsaker. Sen gick vi därifrån med varsin klubba i munnen och in på konsum för att köpa lite frukost och vidare hem till Camillas tillfälliga lägenhet. En väldigt fin sådan ute vid kattrumpan.

Vi lyssnade på lite musik och sedan körde Christian förbi och plockade upp mig då vi hade bestämt att hinna med att ses en sväng. Så det bar av vidare hem till honom.

När klockan blev 18 bar det av till bussen där jag träffade Jonna då vi hade besämt för att köra en liten förfest hos mig. Blev bara vi den här gången men det blev mycket trevligt. Tio skulle vi ta färjan över till Kalmar. Det blev riktigt bråttom. Så bråttom att mor och far fick be personalen att låta färjan vänta på oss. Mina föräldrar hade alltså kommit med samma färja från Kalmar, tur det annars hade vi säkert missat den. Väl ombord på färjan fick vi betala vår biljett, 40kr, och sedan bestämde vi oss för att köpa oss en varsin xider. Trevligt! Väl i land mötte vi upp Emelie Ask, lite lagom dragna var vi. Sen sprang vi runt och virrade. Jag och Jonna var tvungna att ta en kissepaus och sen blev det vidare till O´learys. Där drack Ask och Jonna en varsin öl men jag skippade det. När dom äntligen druckit upp begav vi oss vidare mot Harrys där vi träffade Henke och hans kompisar. Sen blev det dans hela kvällen lång! Mycket lyckad kväll :)

Idag har jag skrivit lite på Etik uppgiften som handlar om Abort - rätt eller fel. Det finns mycket att skriva om det och jag tycker det är ett väldigt intressant ämne. Sen gick jag över till farmor som bjöd på Champinjon soppa och plättar med jordgubbssylt och grädde, mums. Mätt och gla bar det av hemåt igen för att däcka i sängen en stund, trött som jag var, och sen gick jag ut en sväng med Figge. Ikväll blir det tv mys, blir nog inte sent då jag fortfarande är super trött.

PUSSSPÅER

Freedag 9september

Igår hade jag lektion klockan 8, otäckt tidigt för en sån morgontrött människa som mig. Efter lektionen gick jag för att göra ett nytt försök att hitta min samhälls lärare och denna gång med resultat. Så nu vet jag när jag ska skriva proven och lämna in raporten, fick även instuderingsfrågor till det kommande provet som är om två veckor. Skönt att ha lite mer koll!

Därefter tog jag bussen hem för att fortsätta politiks plugget. Kvällen gick åt till att kolla på Robinson (riktigt bra men tråkigt att Johan åkte ut) och sedan massa fb chattande till sent på natten...

Kändes när jag vaknade i morse att jag var uppe sent men skönt att man slapp gå upp tidigt. Jag gick upp, åt frukost, slöade lite och tillslut stack jag ut och sprang. Hej vad det gick! Förvånad att det gick så bra, blev 7km. Nöjd! Kom tillbaka, stretchade, duschade och åt en stor portion pasta och tomatsås. Inte mycket senare blev det äppelkaka, vaniljsås och kaffe. Sen var jag mätt!!

Camilla ringde, kanske ska ses imon. Mamma gick till jobbet, pappa gick för att snickra hos farmor o farfar. Lite senare gick jag ut med Figge och vi gick förbi farmor och farfar där vi givetvis fastnade. Det bjöds på hemmagjorda plommonknödel med glass, mums! Tillslut gick jag hemåt med Figge i koppel. Nu börjar snart Idol 2011 och sedan blir det nog en bra film :)

Ha en mysig fredags kväll!
PUSSS

Oonsdag 7september

Igår klippte jag mig, äntligen! ..och jag blev hyfsat nöjd, inte lika nöjd som jag brukar vara dock. Luggen blev lite för kort och håret blev lite för tunt men det växer ju så galet fort! Jag var också duktig och sprang en runda igår :D men fy vad jobbigt det var (vem sa att jag drack alkohol i lördags)!

Idag har jag bokstavligt bott i samhällsboken! När jag började läsa boken så var jag en väldigt politiskt ointresserad tjej men nu när man fått lite mer inblick så är det nästan lite intressant men bara nästan. Fast har man bott i boken en hel dag så behöver man en rejäl paus. Blir lite avtrubbad annars.

Till helgen kommer Jonna hem så då ställer vi till med en liten utgång såklart! Kan det bli en favorit i repris på Harrys?

Väldigt skumt väder vi har ikväll förresten!! Om en timme Bonde söker fru, mys :)

PUSS

Som den hiphopare jag é...

Eminem, mjukisbyxor, hoodtröja och nyinköpta nike skor! Fattas bara kepan..

Luktar lite hiphop sådär på kvällskvisten..

Mååndag 5september

Som jag skrev i lördagens inlägg så blev det mycket riktigt en bra dag. Jag hann med en löpar runda som gick väldigt bra men sprang kanske lite fortare än nödvändigt. Det blev årets kanske sista grillning (tyvärr missade jag efterrätten) och en väldigt lyckad utgång. Efter lite mycket velande så slutade det med att Henke och jag gick in på Harrys. Tyvärr så tappade vi bort varandra nästan direkt och sågs inte mer på hela kvällen. Men jag hade riktigt kul!

Gårdagen spenderades i solen ute på terrassen med en bok och sudoku. Jag lyckades lösa den svåra (trots att jag var bakfull)!! Riktigt stolt! Sen ringde Camilla och pratade lite om lördagskvällen. Tanken var att vi skulle träffats ute men sen blev det aldrig så. På kvällen hyrde jag och mamms en film. Så kvällen gick åt till att ligga i soffan och kolla på Idol 2011 och The dark heart (tror jag den hette) med popcorn och ett glas cola. Filmen var bra men lite väl äcklig mot slutet!

Idag har det varit en ganska lång men trevlig dag. Jag började med att ta bussen in till komvux klockan tio. Letade runt i byggnaden efter min samhälls lärare men kunde inte hitta honom så jag åkte in tidigt lite förjäves. Klockan elva ringde jag Camilla och bestämde träff i stan. Vi tog först en fika på Holmgrens café, mycket trevligt. När vi kände oss belåtna drog vi en runda på stan och jag fyndade ett par Nike skor för 400:-, ursprungs pris 899:-. Jag blev sjukt nöjd! Halv tre, lagom trötta på Kalmar stad, så begav vi oss till Ströget för att käka lite bakadpotatis. Det var gott men oj vad mätt man blev! Jag avslutade med en lektion i Etik- och livsfrågor innan jag äntligen kunde bege mig av hem mot Öland! En lång dag men det var mycket trevligt att träffa Camilla :)

Imorgon ska jag äntligen klippa mig :D

PUSSSHEEEJ!

Löördag 3september

I AM BACK!

Jag gör ett tappert försök att börja blogga igen MEN nu har jag massa tid till detta så ska nog lyckas denna gång!

Så vad händer: Jo sen i onsdags har jag gått och blivit arbetslöst, trist men sant. Personalchefen på Maxi säger att dom inte har tider till mig i höst men hur kan detta stämma när kassaledarna hela tiden kommer och erbjuder mig tider? Jaja nu är det så att personalchefen bestämmer så jag är helt enkellt utan jobb.

Istället tar jag tag i träningen (försöker) och läser två meriterande kurser på komvux (etik- och livsfrågor, samhälle b). Dessa kurser är meriterande just för sjuksköterskeprogrammet som jag planerar att läsa på till våren. Det blir till att leva ganska snålt nu i höst och vinter men ska försöka hitta ett jobb.

Idag har jag vart ute och sprungit. Det kändes overkligt bra, inte ont någonstans men däremot måste jag träna på andningen lite. Nu blir det snart dusch och sen får jag se om det hinns med en kalmar fika eller om jag håller mig hemma. Blir mycket fram och tillbaka annars då vi ska grilla hemma (årets troligen sista grill) och sedan blir det utgång till kvällen :) Tror hur eller hur att det kan bli en bra lördag!

PUSSSSS

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0