100429 toorsdag

Härliga torsdag:

Började med att väckarklockan ringde klockan 9. Jag somnade om ganska snabbt och vaknade inte förän halv elva. Fick ännu en sova-hela-dagen feeling. Anledningen tror jag kan vara att det tar på krafterna att jobba stängning. Igår var det lugnt och jag låg i tiden med allt som skulle fixas. Men 5min innan stängning så rullar en russ buss in på stationen och nej det har inget med ryssland att göra. Utan nu och tre veckor framåt kommer alla blivande studenter att fira sin student examen från gymnasiet. Dem åker runt med stora party bussar i klädda byxor som liknas vid de overaller högskolestudenterna har hemma i Sverige och spelar dunkande musik. Såklart åker dessa bussar upp mot Tryvann vilket gör att vi som bor längs med Sörkedalsvägen kommer få stå ut med detta ljuddunkande i tre veckor framöver. Men jag har redan börjat vänja mig.

I alla fall dessa bussar är inte små och jag förstår inte hur chauffören tänkte när han körde in på den trånga bensinstationen och givetvis skulle alla ungdomar som fanns i bussen göra ett besök inne hos mig för att köpa sig något tilltugg eller bara passa på att besöka toaletten. Detta gjorde att jag fick stänga en kvart efter elva och missade då bussen så jag fick sitta och vänta i en busskur i en halvtimme, kul. Sen kom jag äntligen hem och kunde sova. Dessa stängningar gör mig ganska sliten, haha.

Ps. jag hoppas chauffören lyckades komma loss från stationen.

Idag ska jag jobba min tredje stängning och hoppas på att få komma hem i tid. Nu under förmiddagen har jag varit duktig och sprungit en runda. Backen börjar kännas lättare och lättare att ta sig uppför nu. Så jag var nöjd med mitt resultat. Jag har även börjat packa lite inför Göteborgshelgen. Det ska verkligen bli skönt att komma iväg lite och slippa dessa stängningar.

Nu har jag 40min kvar att njuta av innan det bär av för 9timmars jobba. See you folkens!

Over and out.
Ciao♥

100428 oonsdag

Gårdagen spenderades här hemma i stugan med lite go musik. Började även läsa en ny bok igår eller ny och ny fick den av mamma för kanske två jular sedan. Men nu har jag tänkt läsa hela boken och inte avsluta mitt i.

Jag lyckades också till min glädje hitta min bank dosa som hade trillat ner bakom hyllan så var inte så konstigt att jag inte hittat den. I samma veva som dosan kom till rätta så startade jag datorn för att boka t.o.r biljett till Göteborg där jag ska tillbringa helgen med familjen. Kommer bli hel mys :)

Vid lunchtid lyxade jag till det med pannkakor då jag köpt mig mjöl och hade även lite grädde kvar i kylskåpet. Jag brukar aldrig lyckas med vändningen av pannkakor men denna gång gick det som en smäck, vi måste ha en bra stekpanna. Så jag njöt av mina goda pannkakor och blev sedan mätt och belåten.

Klockan 20 bar det av en stund till jobbet för att jobba till stängning. Fick hoppa in då min kollega ville sluta tidigare på grund av tidig resa dagen efter.

Det var den värsta stängningen ever. Stängningen i sig gick bra och jag var därifrån tidigt men precis när jag blivit lämnad själv skulle alla såklart ha hamburgare och det blev kö. Halv tio stängde jag i alla fall av hamburgarmaskinen så inte fler skulle kunna köpa hamburgare, vem vet när jag skulle komma därifrån då. Men mitt i hamburgar vevan så kommer en kund in och säger att kortläsaren har slukat hans kort. Så jag fick ringa chefen och då säger han att den krånglat under dagen men att kortet brukar komma ut efter en stund annars skulle jag ringa upp igen. Smart tänkte jag att inte sätta upp en lapp då. Men tydligen skulle en man varit där tidigare under dagen för att reparera men det verkade ju ha misslyckats. Jag hade tur då mannens kort kom ut igen men han sa såklart att han aldrig skulle tanka bensin där igen och det kan man ju förstå men vad hjälper det om han säger det till mig?

Sen kom jag hem och somnade ganska direkt.

Idag var tanken att bege mig ut på en löparrunda igen men vädret är inte särskillt lockande då det småduggar, är kallat och himlen är helt grå. Så får ta det imorgon istället. Istället ska jag läsa lite i min bok och sedan blir det jobb 14.30-23.30.

Ha det fint! Ge mig fredag nu!

Over and out.
Ciao♥

100426 mååndag

Måndag:

Började dagen med en grym vill-sova-hela-dagen feeling. Kände även att håret behövde en rejäl dusch och att magen suktade efter frukost. Så mitt beslut blev att jag låg kvar en halvtimme till men bestämde mig sedan för att kliva upp.

Jag slängde i mig mitt kokta ägg från igår som var minst sagt svår skalat och hungern gjorde inte direkt att det gick bättre. Efter att ha skalat ägget och ätit upp det blev det massa god gröt :)

Sedan var jag mätt och belåten när jag även fått i mig lite kaffe. Ja, jag har börjat dricka kaffe igen då jag kommit på att det inte kan vara en bidragande del till mina magbeskymmer.

Vid tolv släpade jag på mig mina träningskläder och satte igång med mitt styrkeprogram och sedan bar det ut på en jogging runda. Det kändes bättre än på länge att springa idag vilket verkligen förvånade mig då det blev alkohol i helgen och några dagars uppehåll från löpningen. Men skönt att veta att kroppen inte helt fallit sönder.

När jag kom hem igen blev det äntligen dusch och ett samtal från Esso. Jag lyckades få ett arbetspass till: onsdag 14.30-23.30. Blir många timmar det.

Innan det bar av till jobbet vid 17 så öppnade jag min kokbok och hittade ett recept som lät bra. Den bestod av grillad kyckling, ris, champinjoner och en sås innehållande grädde, mjöl, vatten och buljong. Mycket gott blev det! Så nu har jag mat för 3dagar framåt :) Jag gillar att vara ledig på dagarna så man orkar ta sig tid till att göra lite mer avancerad mat.

Sen blev det jobb 17-21. Träffade chefen som skulle byta bort mina dagar 14-15maj då jag ska til götet. Jag fick även jobba 9timmar på Norges nationaldag 17maj som är en röd dag. Med andra ord så får jag betalt för 18timmar :D Inte fel! Annars var det ett ganska lugnt jobb pass. Men lyckades fixa ett avstikk då det var en som glömde betala för bensin på 400:- men jag tog registreringsnumret så vi får hoppas att vi får tag i personen. Sen fick jag och Nina ta hjälp av en militär kille då vi inte var tillräckligt starka för att stänga igen till spolarvätske skåpet. Så tack så mycket för hjälpen utan din hjälp kanske vi hade blivit av med all spolarvätska :P

Blir förresten Göteborg till helgen med familjen. Så det blir Valborgs firande på en buss och sedan med familjen på kvällen :) Blir förhoppningsvis grillning och så kanske jag och syster drar ut en sväng på kvällskvisten.

Dagens låt: K´naan - Wavin flag

Nu blir det snart natti nana..

Over and out.
Ciao♥

100425 sööndag

Kära dagbok!

Dålig uppdatering, får bli en kort resumé...

Torsdag:

Jogging tur, läsa i min bok, jobb 17-23.30. Blev en jobbig stängning. Det var lugnt mellan 17 och 21 men sen när jag blev lämnad själv så skulle folket såklart rulla in. Så jag hade fullt upp och fick massa att göra efter stängning klockan 23. Massa som skulle diskas och tidningar som skulle returneras. 23.30 kunde jag äntligen slå på larmet och ta bussen hem. Lagade jätte god makaronipudding, blev precis som mammas om inte lite bättre ;) så nu har jag äntligen fått användning av min kokbok :)

Fredag:

Läsa ut bok. Tack mamma för bok tipset, blev helt fast och nu är den slut. Så nu blir det till att påbörja en ny bok. Bra tidfördriv om dagarna då man inte jobbar. 19.30 gjorde Mikael ett besök, blev film (I taket lyser stjärnorna) och massa chips o godis. I taket lyser stjärnorna var verkligen en jätte bra film och det var svårt att hålla tårarna borta.

Lördag:

Jobb 9-17. Kändes bra att vara tillbaka på jobbet igen men man blev snabbt påmind om hur långsamt timmarna går när det inte finns så mycket att göra. Men tillslut blev klockan 17 och det var min tur att gå hem. Hemma blev det käk och sedan chill vid msn. Styrde upp kvällen lite genom att ringa Sara o fråga hur kvällen såg ut. Hon var sugen på utgång så det bestämdes att jag skulle komma till henne och förfesta lite. Så klockan 21 var jag äntligen på plats hos Sara, tog sin lilla tid..blev en del vin drickande och sedan bar det av till BLÅ där det var mycket folk och bra drag. Så nu har jag sett BLÅ och det verkar vara ett väldigt bra place men dyrt inträde..

Söndag:

9:15 bar det av med t-banan mot Røa för att sedan jobba 10-16.30. Var nästan olidligt att ta sig igenom det jobb passet men det funkade. Jag klarade det och 16.30 kunde jag bege mig av hemåt, puh. Hemma slocknde jag ganska direkt. Vaknade en timme senare och kände mig hungrig. Kokade upp ett ägg och bredde mig en macka. Fick till min chock se att mitt bröd var mögligt. Hittade en brödbit som inte såg möglig ut, tog ett bett men spottade illa kvickt ut det då den smakade massa mögel. Äckligaste mat upplevelsen på länge. Förstår inte dom som äter mögelost.

Nu funderar jag på att sätta igång en film strax och sen blir det nog sängen..

Ciao♥

100421 oonsdag

Sliten på en onsdag:

Det blev snabba ryck igår kväll då jag och Maria bestämde oss lite snabbt för att gå ut och ta en öl tillsammans. Där av det hastiga avslutet igårdagens blogg inlägg.

Så vid nio träffade jag Maria på Café Skansen, där hon jobbar. Det var ett mycket mysigt café där jag lätt skulle vilja jobba men utan restaurang vana har jag ingen stor chans tyvärr. Jag slog mig ner i baren och beställde en öl i väntan på Maria. I väntan blev det även lite småprat med en annan svensk tjej som också jobbade där. Väldigt trevlig tjej vid namn Andrea, också Stockholmare som Maria. Efter en stund kom Maria tillbaka ombytt och klar.

Hon slog sig ner bredvid mig och beställde även hon en öl. Vi pratade lite med Marcus som jobbade där och det bestämdes att vi skulle ses ute på en pub vid Akers brygge där dom fick personal rabatt. Så Maria och jag drack upp vår öl och gick vidare mot Akers brygge. Vi hittade stället Marcus snackat om och slog oss ned i baren. Jag lyckades också få personal rabatt så blev en billig öl. Ibland har man tur.

En annan man som hängde i baren var en kollega till Maria som varken hon eller jag kunde namnet på. Vissa norska namn går inte att förstå. Det märktes att han var stammis i baren då han verkade känna bartenderna ganska väl. Men 40:- för en öl istället för 70:- är ju inte fel.

Efter ett bra tag dök Marcus och Andrea upp på puben, trevligt. När vi tröttnat på detta stället gick vi vidare till ytterligare en pub med en ny och osäker bartender. Men det var ett trevligt ställe.

Halv fyra var det dags för oss att tänka på refrängen så vi (marcus, andrea, jag och maria) tog en taxi. 50:- var, inte så farligt. Jag sov hos Maria. Men innan det blev dags för sova så blev det vitlöksbröd, pommes o bearnaissås. Kan inte bli så mycket bättre halv fem på morgonen ;)

Redan klockan tio gick vi upp, lagom pigga o goa. Blev lite kaffe o macka för att sedan klockan tolv bege oss vidare mot stan. Där Maria skulle på vinprovning, jippi för mer alkohol...och jag begav mig av hemåt. Så här sitter jag nu lagom sliten och vill bara sova. Får nog banga fikan med Maria i eftermiddag känner jag :P

Over and out.
Ciao♥

100420 tiisdag

Helgen:

I fredags bar det av mot Öland. Klockan 07:50 satt jag på bussen och full bokat var det. Troligen mycket på grund av vulkanen som utröt på Island. Effekt: alla flyg blev inställda. Så det var tur jag bokade bussbiljett i tid.

Givetvis fastnade vi i tullen så vi var tvungna att kliva ur bussen och ta ur all vår packning. Detta brukar aldrig hända när bussen ska från Oslo till Sverige däremot brukar man åka på kontroll när bussen ska från Sverige till Oslo. Mycket på grund av att det är väldigt populärt att smuggla över knark till Oslo för att sedan sälja det för en stor summa pengar.

Bussen rullade in i Göteborg cirka 11:46 så jag fick snabbt leta upp något matställe där köerna inte var milslånga vilket vara svårt med tanke på att det var vid lunch tid. Jag hittade, efter en stunds virrande runt på centralen, en Subway som verkade sälja en rad goda smörgåsar. Jag bestämde mig tillslut att ta en stor kycklingfilé smörgås då jag har en förkärlek till kyckling. Sallad och curry sås lades sedan till. Priset gick på 72:- men det var så värt det när jag väl på tåget fick njuta av min goda kyckling filé smörgås. 

12:12 avgick tåget, i tid denna gång, mot Kalmar. Då hade jag 4timmar framför mig innan jag var i Kalmar. Tåget höll tiden och var till och med tidig men givetvis var den tvungen att vänta in tiden i Emmaboda. 16:25 var jag äntligen, lagom slut, framme i lilla Kalmar igen.

Mamma stod parkerad vid zapas grillen (?). Det var kul att träffa henne igen :)

Hemma på Öland väntade både Sofia, mormor och morfar. Alltid lika kul att träffa alla igen :) Efter någon timme rullade nästa gäst in på parkeringen nämligen morbror Ove och hans sambo Chatrine. Är inte allt för ofta vi ses längre. Det blev käk! Något så gott som potatisgratäng, rostbiff och vinsås. När alla ätit klart anländer sista personen för kvällen in nämligen pappa Peter. Han fick ett trevligt surprise välkomnande:


På lördagen blev det en härlig stor familje frukost. Det var efterlängtat. Halv elva begav jag mig av med bilen, första gången på 4månader, mot Kalmar och Berga för att hämta upp Jonna. Var kul att träffa den tösen igen och vi åkte vidare mot Hansa city där jag skulle ge mig ut på jakt efter skor. Vi gick från affär till affär men jag kunde inte hitta några som föll mig i smaken. Ändå finns det tre skobutiker att gå igenom.

Så vi fick ta oss en sväng i stan. Där inne på Inter sport stod mina skor och blänkte längst upp på hyllan. Precis sådana skor jag var ute efter. Det blev ett par vita Nike med lila märke och guldkant:



När klockan närmade sig halv tre blev det dags för mig att över bron igen. Det blev en tur på Köpstan för att se om det fanns en ledig tid hos frissan. Men vänte tiden var på över en timme så blev en tur till H&M där jag hittade allt annat än kläder. Blev ett par tygskor för 99:- och ett par solglasögon för 59:-. Mitt sista ärende blev systemet där jag köpte mig en bag´n box som skulle tas med till Oslo.

När klockan blev tre så bar det av hemåt. Där blev det lite förberedelser innan släkten skulle komma på ingång vid fyra. Sen blev det släktkalas för hela slanten :) Kul att så många kunde komma och min present blev uppskattad :D

På söndagen smällte alla gårdagen och vid tolv promenerade jag bort till Wendels hus där jag skulle träffa Anna en stund. Har saknat henne jätte mycket och nu saknar jag henne på nytt.. Men det var mys och ses. Vi pratade lite och små kollade på tv. Tina fick även äran att klippa lite på min lugg.

Vid tre skulle familjen Wendel bort på middag så då fick jag gå hem. Hemma blev det strax dax för oss med att äta middag. Fläskfilé, ris och god sås blev det denna middag. Ljuvligt gott!

Vid sju tog jag bilen på nytt och körde över till Kalmar och Berga en gång till för att lämna av Albin och göra ett besök hos Jonna. Där blev det kladdkaks bak som serverades med glass. Mycket gott men mättsamt.

Blev en hel del snack om livet tills klockan började bli mycket och jag behav mig av hemåt igen för att packa det sista, säga hej då till pappa och Sofia o sist gå till sängen för att sova.

På måndagen klev jag upp vid 8 redan då jag hade en del att pyssla med innan tåget tillbaka till Oslo skulle gå vid 12. Viktiga saker som skulle göras var att: ringa Maxi för att höra när sommar schemat skulle dra igång, packa det slutgiltiga, säga hej då till mormor o morfar och slutligen åka till Kvantum för att handla lite basvaror att ta med till Oslo.

Mamma skjutsade in mig till tåget och vi var en halv timme för tidiga så vi satte oss på en bänk för att sola o små prata lite :) Sen blev det hej då och 8timmars resande back to Oslo..

Idag har jag varit ledig så har försökt göra lite nytta så som göra av med lite slantar på mat, ta en jogging tur och packa upp min väska...

Det var skönt att få ta sig en jogging tur även om det blev en chock för kroppen som inte rört sig särskillt mycket på en 2-3veckor nu...

Brb..



100415 toorsdag

Tisdag:

Göra ingenting. Åka in till stan vid 15. Slå sig ner på en filt vid en park i Grunerlukka. Vänta på att Sara ska slå en pling. Tar fram boken. Läser några sidor. Sara ringer. Vi bestämmer oss för att mötas. Efter en rad samtal och vägbeskrivningar till en mötes plats så lyckas vi tillslut hitta varandra. Inte så konstigt att inget stämde in på hennes beskrivningar då vi var i två olika parker.

Vi går en sväng till Kiwi. Sara köper lite bärs. Vi slår oss ner på en filt i Sofienbergsparken, den rätta parken, och dricker varsin öl till go musik. Efter en stund börjar det bli kyligt så vi beger oss av mot Saras kollektiv. Jag hälsar på de jag lyckas träffa som även dom bor i kollektivet. Sara och jag slår oss ned i köket där vi fortsätter dricka lite öl och jag käkade även lite gröt då jag började bli lite hungrig men orkade inte gå iväg o handla.

Klockan närmade sig halv nio och vi bestämde oss för att byta om lite för att sedan bege oss ut till ett uteställe som Sara rekommenderade. När vi gjort oss i ordning och beger oss bort mot stället ser vi att det inte var fler än personalen som var där. Vi kollar runt på andra ställen men det verkade som att vi fick ge upp hoppet om att hitta ett folk fyllt ställe på en tisdag. Så där gick vi och var laddade för fest. Vi gav upp och gick tillbaka till Saras place igen. Jag bytte om igen och tog trikken hemåt...

Det var trevligt så länge det varade..



Onsdag:

Jag vaknade av att solen sken in genom fönstret, härligt. Idag skulle det bli en dag i Sofienbergsparken med bara massa sol men innan dess skulle jag bege mig till skattekontoret för att se så rätt skatt drogs. Jag hade tur som inte behövde vänta länge på min tur. Hade jag fått vänta länge så hade jag blivit sur då det visade sig att dom dragit rätt skatt, 19%, så jag hade inte ens behövt gå dit. Men nu behöver jag inte vara orolig över att dom drar för mycket..

Vid tolv kunde jag äntligen möta upp Sara i parken och lägga mig ned för att sola. Det var riktigt härligt och jag lyckades till och med somna till. När klockan blev tre begav sig Sara av hemåt för att käka och jag begav mig av hemåt för att även jag laga lite käk innan det blev dags för jobb 17-21.


Torsdag:

Idag vaknade jag klockan 11! Det var längesedan jag kunde sova så länge men det var skönt. Kände att jag behövde detta. Tanken var att jag skulle solat på takterrasen på Grönland vid 12 men det regnade när jag klev upp så jag gick inte upp förän 12. Sen klev jag upp, åt frukost, tvättade och tog en dusch. Då tittar solen fram såklart men var lite molnigt så jag valde att stanna hemma. Gick istället en lång promenad och uptäckte nya fina områden här i Röa där jag ska ta mig fler promenader.

När jag kom in blev det lite lunch och nu sitter jag här...

Kommer nog inte hända så mycket mer än att jag ska prata med mamma på skype vid 20 :) Ska blir kul att komma hem imorgon ♥

Over and our.
Ciao♥

Grilltallrik!



Så här underbart gott såg det ut på min grill tallrik: fläskfilé, kyckling, potatisgratäng, sallad och vitlöksbröd :) 

100412 mååndag

Lovley sunday:

Igår var jag och Filippa bjudna på lite grillning hos kollektivet på Grönland :) Så klockan 12 bar det iväg dit och det blev en hel del solning på deras takterass, hur najs som helst. Klockan 14 var det dags för käk. Så gott och efterlängtat var det.

När klockan närmade sig fyra var jag tvungen att bege mig av mot jobbet, den enda som var tvungen att jobba denna söndag. Men jag tog t-banan mot Röa och fick trevligt prat sällskap på vägen. Fick rota fram mina engelska kunskaper som låg långt inne kan jag säga. Men det var kul och han skulle också av vid Röa så han skulle göra ett besök på Esso. Han: mörkhårig kille med skägg, 26år vid namn Gay. Ursprungligen från Ryssland men bor i Israel. Jobbar i ett företag runt om i skandinavien.

På jobbet kommer Filippa in och gör besök. Hon kom direkt från Grönland och berättar att jag råkade utelåsa alla på uteterassen när jag skulle gå, typiskt. Som tur var kunde dom ropa på en granne som kunde springa upp och öppna åt dom. Under tiden som denna historia berättas lyckas jag såklart bränna två hamburgare men fick inget klagomål som tur var.

Sedan krånglade tippingen: två män kommer in och ska tippa. Första mannen har inte med sitt spelkort och får slå in sitt personnummer. Hans namn hittas men ena kortet är spärrat och det andra hade utgått. Vilket menas att han måste skaffa ett nytt kort vilket tar lite tid. Man nummer två blir mer och mer irriterad. När vi nästan är klara med man nummer ett:s spelkort går man nummer två iväg svärandes så vi andra ska höra, tar kaffe koppen så hetsigt att allt kaffe skvalpar över, går ut fortfarande svärandes och kastar något i marken. Man nummer två är kvar och har hoppet kvar om att spelet inte har stängt än. Men när jag kör in kupongen kommer texten: spelet stängt, upp. Mannen blir irriterad, suckar, muttlar något och går därifrån. Detta är inte något vi kan rå för, kom dit lite tidigare nästa gång!

Strax efter denna händelse bland allt folk kommer ett gäng killar inspringandes och säger att det brinner i bilen och att en brandsläckare måste användas. Magnus kommer till undsättning, hämtar brandsläckaren och släcker elden som kunde bidragit till en explosition. Magnus ringer chefen och berättar vad som hänt. Chefen säger att han ska skriva ned händelsen så har han chans att få en iPod som tack för en god insats. Ibland lönar det sig att göra ett bra jobb!

När det lugnat ned sig lite med kunder kommer t-bane killen in och börjar snacka lite. Han fick mitt nummer och skulle höra av sig imorgon.

Klockan 23 kunde jag äntligen gå hem från jobbet. Så här fort har nog aldrig timmarna gått på Esso, så mycket att göra. Men ett bra samarbete gjorde att vi klarade att stänga i god tid. Kvart över elva kunde jag hoppa i säng lagom utmattad. Vilken dag!



Måndag:

Dagen startade med ett leende, jag kände mig glad och såg framemot en dag med sol i parken tillsammans med Sara. Just då i mina tankar får jag ett sms från chefen: kan du jobbe 11-17 idag?.

Och vad tror ni jag svarar? Efter en stunds funderingar svarar jag att det går bra. Svaret tillbaka blev: eller kan du jobbe 10-17. Så idag har jag jobbat min tionde dag i rad men det känns bra, har inte varit kämpe jobbigt. Tiden gick ganska fort även idag men mest för att jag fick uppgiften att räkna alla nötter, kex och chips som tog en tid.

Klockan 17 fick jag äntligen gå ut i solen. Jag valde att gå istället för att ta bussen hem och det bästa var att jag kunde gå i bara tröja utan att frysa. Nu är det vår!

Hemma blev det chill framför datorn och min lördag hemma på öland är redan planerad då det blir stan med Jonna på dagen och släktkalas för födelsedagsbarnen på eftermiddagen. Jag är verkligen i behov av ett par skor!

Jag fortsätter nu kvällen framför datorn och imorgon kan jag äntligen njuta av en dag i solen om den fortfarande håller sig kvar. Vid 15 ska jag träffa Sara. Var snack om att ta en öl i parken men vi får se hur det blir. Något ska i alla fall hittas på :)

Hoppas alla njuter av solen lika mycket som mig :)

Over and out.
Ciao♥





100410 löördag

Saturday:

Vad hände igår?:

Det blev en fredag som börjades med 8timmars jobb varav 30minuter paus. Vi fick stor främmat i butiken denna dag. Till en början gjorde min chefs chef ett besök. Därefter gjorde the biggest boss entre. Nämligen han som styr över alla Esso mackarna i hela världen. Så det var ganska stort och små nervöst. Värst var det för Aileen som fick stå ut med en massa säkerhets frågor. Men hon hade klarat det bra och kunde efter en lång frågestund pusta ut. Då var jag glad att jag bara var nyanställd.

Klockan blev fem och det blev dags att skifta. Solen sken och det var varmt ute. Det har skett en stor förändring här i Oslo. Äntligen börjar man få förhoppningar över att sommaren även kommer hit. Min vinterjacka börjar bli alldeles för varm för att användas men en vecka till sen slängs den långt in i garderoben och ut kommer istället vårjackan. En nödinvestering måste göras när jag besöker Sverige, nämligen ett par skor!

Jag kom, plockade fram det resterande godiset som sedan slank ner ganska fort i magen och satte igång datorn. Det fanns en del intressanta mail, kul.

Strax därefter ringer Mariqa och undrar hur planen ser ut för kvällen. Jag svarar att det ser ut att bli en utgång. Så det bestämdes att vi skulle ses på Grönland och förfesta lite innan utgång. När klockan väl blir halv nio tar jag och Filippa T-banan iväg mot Grönland. Så det blir någon öl och därefter iväg vidare mot två andra tjejer som även dom hittats via nätet. Vad skulle vi göra utan internet? Vi kommer hem till tjejerna och dom bor jätte fint. Lite utav en dröm lägenhet och hunden var ju för söt. Det var däremot ganska svårt att få en bra uppfattning av tjejerna då dom nog hade tagit en shot för mycket. Men det var ändå ganska trevligt och det bar av med trikken in till stan för att möta upp Mikael.

Vi går och går och plötsligt dyker Mikael upp från ingenstans bakom Fillippa och mig. Men Mariqa fortsätter att gå och gå utan att märka Mikaels fotsteg bakom hennes. Tillslut avslöjar Mikael sig och vi börjar leta upp stället vid Möllergata som det planerats att gå till. Vi letade och letade, frågade vakter men ingen visste något om stället. Så vi gav upp, stod och diskuterade en stund vad som hända skulle. Det pratades om Yatzy men jag och Mariqa var inte så sugna. Tillslut sa vi ajjös till de nya tjejerna då dom begav sig bort mot Yatzy. Vi andra gick in på en pub där en väninna till Mariqa jobbade.

Mariqa fifflade upp en svensk xider och jag fifflade upp en Corona. Varför betala för dricka när man har med sig? Vi hade tur som inte blev påkomna. Vi satt, små snacka lite och tog en del fula kort. Sen blev vi pizza sugna så vi begav oss iväg på jakt efter en bra pizzeria. Tillslut hittade vi en Italiensk pizzeria. Mikael pröjjsade såklart. Sen bar det av vidare mot Grönland med världens skoskav men när jag väl fick ta ett bätt av pizzan så var all smärta helt klart värt det. Sen slagga jag på deras soffa igen, sov mycket bättre denna gång. Filippa snodde Henriks säng när han ändå var på hemmabesök i helgen. Det var en helt okej kväll och det bästa av allt: jag gjorde inte av med några pengar!

Jag vaknade upp idag till strålande sol: humör på topp. Nästan i alla fall. Var ganska sliten och kände mig i det ofräschaste laget. Jag skickade sms till Filippa för att fråga om hon var vaken och yes det var hon.

Så hon tackade Mikael för pizzan och sov platsen, jag var taskig och sa inte ens hej då. Jag hade bara hem, hem, hem och dusch, dusch, dusch i tankarna just då. Ber om ursäkt för det men skriver tack så mycket för pizzan och sovplatsen här istället ;) Pizzan satt som en smäck!

Nu ska jag starx till Kiwi för att köpa bröd och potatis. Sen blir det käk och vidare av mot Esso för 5timmars jobb igen.

Over and out.
Ciao♥

100408 toorsdag

Torsdag:

Igår var det jobb 9-17. Seeeeg dag!

Sen bar det snabbt av hemåt. Slänga av sig väskan och knacka på hos grannen som hade dammsugaren. Idag var han hemma! Så det blev "hej, jag skulle behöva støvsugaren". Han svarade "ja, jag ska bara checka vart jag ställde den". Han kom tillbaka och jag tackade så mycket. Gick in till mig och dammsög i rekord fart. Jag skulle nämligen hem till Maria och äta grekisk mat och kolla fotboll så det fick bli en snabb städning. Men det gick bra och äntligen var allt damm veck.

18:20 bar det iväg. Slutdestinaion: Sinsen. Jag tog t-banan till järnbanetorget. Bytte till en t-bana som jag trodde skulle ta mig till Sinsen. Jag upptäcker att det måste vara fel. Jag kliver av på en hållplats mitt i ingenting. Jag tar samma t-bana tillbaka men kliver av vid Grönland då jag på nytt känner att det måste vara fel. Efter många samtal med Maria och många "ursäkta, vet du hur man kommer till sinsen" så kom vi alla fram till att det måste vara 6:an mot Ringen som jag ska ta. Många människor blev inblandade i detta och tillslut kom jag rätt. En halvtimme efter avtalad tid. Tur var att Maria inte hade maten helt klar för då hade den inte varit i sitt bästa skick.

Ja, det var en äventyrlig resa. Lägenheten som Maria fått låna en månad av sin kusin var jätte fin med jätte stor platt tv och massa barn leksaker. Man kunde direkt märka att hennes kusin skämde bort sitt första barn.

Halv nio blev det äntligen mat och det var så gott: biffar, klyftpotatis och tzatsiki. Till detta serverades vin. Mycket trevligt var det! Blev inte så mycket fotbollstittande men Tyskland förlorade med 3-2 vilket Maria blev glad över.

Halv tolv tog jag bussen hemåt till lilla Röa igen.

Idag har jag jobbat mellan 9-17 igen. Lika långtråkigt idag med. Det känns som om kunderna har minskat ännu mer.

Efter jobbet handlade jag lite smått o gott på Meny. Blev ingen billig summa! Kan bero på min alkoholhaltiga dryck.

Sen blev det buss vidare hemåt. Jag öppnar dörren och ropar "hallo". Jag får inget svar och konstaterar att Filippa måste sova eller sov i vart fall. Det kändes dumt att ha kommit in så högljudd.

Då slog det mig att jag var väldigt hungrig så jag stekte på mina biffar som smakade lika gott som vanligt :)

Kvällen tillbringades sedan framför datorn, jag hade en del att ta igen efter ett dygn utan dator. Filmen "Public enemies" rullade på i datorn och jag kröp upp i soffan med filt och mammas postgodis. Tyvärr förstod jag inte så mycket av filmen då det bara var engelskt tal utan text.

Nu blir det snart sängen för att sedan jobba 9-17 imorgon och på kvällen blir det förhoppningsvis party :D

Over and out.
Ciao♥

100406 tiisdag

Tiisdag:

Igår jobbade jag 8-14.30. Var riktigt jobbigt att jobba så tidigt men det funkade. Sen bar det av hemåt och jag hoppades att Leif skulle vara hemma så jag kunde låna dammsugaren för det ser verkligen hemskt ut på golvet. Men såklart var han inte hemma än så det kom att fortsätta vara ostädat när både Filippa och Sara skulle komma hit.

När jag hade som mest tråkigast och kände mig lite ensam kom Sara och knackade på :) Så det var trevligt, blev lite små prat och en del tid vid våra datorer. Var skönt att slippa somna själv i alla fall.

Idag väcktes jag av att Filippa kom hem runt halv nio. Jag trodde inte hon skulle komma hem så tidigt. Så sen kunde jag inte somna om och kände att hungern kom smygandes. Jag låg kvar en stund och drog mig, sen klev jag upp för att bege mig vidare mot Kiwi där jag och Sara skulle köpa lite frulle. Sen blev det en god frukost!

Halv tre bar det av in till stan med Sara. Vi skulle ta oss till Saras framtida lägenhet i Grunerlukka där hon skulle träffa en av killarna från kollektivet. Vi gick från lägenhet till lägenhet och hamnade vid lägenhetshuset som såg; vad ska man säga mest sunkigast ut längs gatan. Man såg oron hos Sara: vad hade jag hamnat?. Sen efter en tids väntan dök han upp. Vi var spännda på vad som skulle möta oss. Men det blev en positiv överraskning. Det verkade vara ett jätte trevligt kollektiv och jag tror Sara kommer trivas till tusen. Det kunde man även se på hennes lyckliga min!

Sen var klockan plötsligt 15:50 och jag fick jätte bråttom hem då jag skulle börja jobba vid 17. 16:45 var jag äntligen hemma, en kvart innan jag skulle börja! Jag hämtade posten, såg att jag fått paket hemifrån. Godis? Jag slängde av mig jackan och drog snabbt på mig jobbar kläderna för att slutligen slänga i mig två tonfisk mackor. Sen bar det av till jobbet där jag hade 4 härliga jobba timmar framför mig. Det gick ändå ganska fort :)

Förresten så får jag jobba onsdag till fredag mellan 9-17 så jag är glad :D Jag som trott att det skulle bli massa ledighet i veckan :P

Nu hoppas jag verkligen att Johnossi biljetten inte går till spillo, vill verkligen, verkligen se honom!

Ciao♥

100404 sööndag

Sööndag:

Sa jag att det skulle bli en lugn hemma kväll igår? Då sa jag fel..Började snacka med en tjej på nätet och både hon och jag satt i varsin soffa i Oslo och visste inte vad vi skulle hitta på denna lördags kväll så vi bestämde oss för att träffas och ta en öl tillsammans. Vi hittade en pub som hon rekommenderade, dock ganska mycket medelålders folk. Hon var trevlig och vi satt oss för att dricka lite öl och snacka lite skit. Hon som även kallas Maria var en himla go Stockholmare.

Jag hade även börjat snacka med en kille från nätet som också skulle ut. Så när Maria och jag bestämt oss för att stanna och ta natt bussen hem senare så bestämde vi träff med killen från nätet. Han som också kallas Tobias kom upp till oss och han hade med sig en tjejkompis. Han verkade vara en härlig person. Vi satt och snackade lite men det tog inte jätte lång stund innan han och tjejen skulle bege sig av hemåt men det var kul att träffas i alla fall.

Maria och jag bestämde oss för att hänga kvar på puben så vi gick och köpte en öl till. Klockan 2 inser vi att det nog är bäst för oss att bege oss bort mot nattbussen då jag skulle upp och jobba klockan 10. Vi tackade för oss och gick åt olika håll. Eller jag sprang allt vad jag kunde och in på 7eleven för att ta ut pengar till bussen. Jag var lite osäker på vägen så jag frågade först en snubbe som jag märkte sneglade på mig men han visste inte. Sedan sprang jag vidare och stötte på ett par. Av dom fick jag hjälp i alla fall men tjejen sa att det var långt dit så fick lite panik men jag fortsatte att springa allt vad jag kunde.

Jag kom äntligen fram till busshållplatsen där det var fler som väntade. Puh! tänkte jag, fler som väntar...men jag skulle inte andats ut då jag frågade de andra om dom väntade på bussen så sa dom ja men att dom var osäkra på om bussen gick ikväll då det var påskafton.

5min efter bussen skulle gått ger jag och en annan tjej upp, hon väntade också på bussen. Så vi vinkade till oss en taxi som saktade in. Var skönt att åka bil men inte lika kul att kolla på taxametern där man såg hur snabbt summan steg! Jag klagar över att nattaxan på buss är dyr men det är ingenting jämfört med taxi. 346:- slutade summan på när vi var framme i Röa. Den andra tjejen betalade 116:- så jag fick betala resten. 230:- :O

Dessutom fick jag gå från t-banan då jag tyckte priset var tillräckligt högt! Så det blev en dyr kväll då ölen inte var billig den heller men himla trevligt hade jag i alla fall :)

Idag var det dags för jobb igen 10-16.30 och det var inte kul alls att jobba idag kan ju tilläggas. Man kände sig lagom sliten i kroppen! Det var fint att titta ut i alla fall och nu ser det ut som våren kommit på riktigt i Oslo. Solen sken, folk gick i vår jackor eller tröjor, idrottare sprang i kortbyxor, kunderna köpte massa glass och engångsgrillar, många sportintresserade var ute på cykelutflyker...You name it! Det var härligt att se :)

Imorgon blir det jobb 8-14.30 och kussen Sara ska slagga här en natt igen innan hon får nyckeln till sitt nya kollektiv. Så nu hamnar vi i samma stad på nytt :)

Ciao♥

100403 löördag

Jobb lördag:

Idag blev det upp tidigast på länge, halv åtta. Gick långsamt men jag var uppe tillslut. Gjorde en kopp kaffe, första på över en vecka. Var längesedan jag känt ett sådant sug efter kaffe och så gott det doftar. Kaffe kan visst bli en drog!

Kvart i nio gick jag iväg till jobbet, gick ingen buss då det är helg men det var skönt med en promenad. Väl inne på jobbet kändes det skönt att vara back on track även om det verkade bli en lugn dag. Men jag hade fel det blev väldigt mycket att göra idag och dagen rann snabbt förbi. Vilket var kul men ändå slitsamt i vissa stunder.

Klockan 17 lagom tills jag slutade så började solen äntligen titta fram i Oslo, jag sken upp som en sol. Tog bussen hem och satte mig utanför "altan" dörren. Var tvungen att slå mig ner ett slag på trappan för att njuta när solen väl tittade fram. Det var härliga minuter!

Sen klev jag tillbaka in igen och fick se alla hemska dammtussar som syntes ännu tydligare när solen lyste på. Tanken var att jag skulle städat igår men Leif (hyresvärden) har dammsugaren hos sig och han verkar givetvis vara bortrest hela påsk helgen.

Nu ska jag snart laga lite käk och sen får jag se vart jag tillbringar kvällen men troligen blir det här i stugan då jag börjar jobba imorgon klockan 10 igen. Annars hade inte en utgång suttit fel!

Måste bara tillägga att jag gjorde ett nytt försök igår att kolla på Shutter Island med hörlurarna på så man hörde och förstod lite bättre. Men jag måste säga att det blev ett helt oväntat slut och jag kan inte ens avgöra om filmen var bra eller dålig. Kanske får ge den en tredje chans någon annan kväll.

En eller två andra trevliga små saker som hände igår var att jag fick prata i telefon med mamma i över 1timme, jag lyckades hålla kvar henne. Var ju lite ensamt att sitta själv i stugan. Under tiden vi pratade i telefonen lyckades jag boka hemresa och jag lyckades få mamma o pappa att bidra med halva biljetten vilket jag är tacksam för. Är inga roliga utgifter direkt! En annan sak som hände under samtalet var att jag nog har kommit på vad jag eventuellt vill plugga till sen och detta kommer göra Kent glad för jag är nämligen inne på att plugga någon journalist utbildning då jag tycker det är väldigt kul att skriva och så har jag fått komplimanger för hur jag skriver på min blogg :D Tack kära föräldrar för att ni tipsade mig om det :)

Jag har även lyckats med att förstöra högtalarna på mn dator så nu kommer det inget ljud ur dom alls, innan var dom dåliga men nu hör man ingenting alls. Duktigt Emelie! Tur att jag har mitt headset iallafall :) Får se hur länge det håller!

Hoppas alla får en trevlig lördag och antagligen roligare än min! Men jag har ialla fall tjänat pengar ;)

Ciao♥


100402 freedag

Fredags-kos:

Det blev aldrig någon bowling igår för mig men slapp vara själv på kvällen i alla fall då Mikael kikade förbi. Jag lät han dock vänta i 15min på att jag skulle möta honom då jag såklart glömt bort att norrmännen räknar skärtorsdagen som söndag så med andra ord går bussen bara en gång i halvtimmen men han verkade inte ha tagit någon skada av det..

Så vi satte oss på första bästa buss tillbaka hemåt till min lilla lya. Mikael hade med sig en påse med goda chips och coca-cola! Jag hade precis lyckats ladda ned en film, Shutter Island. Tanken var att jag skulle ladda hem Smala Sussie men den hann aldrig ladda klart. Så vi bunkrade upp med chips och cola framför datorn. Vi upptäckte att det var minst sagt ansträngande att försöka höra vad de sa på filmen då ljudet från datorn inte är det bästa och jag hade laddat ned filmen med någon konstig blandning av undertext så efter en 1½timme gav vi upp då vi inte längre fattade så mycket av filmen. Istället blev det Harry Potter som visades på tv:n, lite mer lättsamt. När vi började kolla på Harry potter såg det ut som om vi inte ätit några chips alls, trodde aldrig att påsen skulle ta slut så Mikael tvingade mig nästan att äta chipsen tillslut :P Kvart över tolv bar det av hemåt för Mikael och jag fastnade vid msn. Men internet la såklart av ganska snabbt och det blev natti nana för mig..

Var lite läskigt att somna själv men jag överlevde och vaknade först 09:40. Utvilad! Jag käkade frukost och stack sedan ut och sprang vid tolv tiden. Kände mig duktig! Var ganska jobbigt då det var en del motvind. Jag kom in, stretchade och sedan blev det duschen. Annars har jag inte gjort så mycket nytta. Gjort klart presenten, finally! Käkat, handlat och kollat på film..är ganska trött idag och börjar jobba imorgon igen klockan 9 så blir sängen tidigt idag.

Just det: Glad påsk till er alla!



Regn!

...och nu öser regnet ner igen!

I Sverige får ni njuta av att snön smälter genom solen men här i Norge får vi se snön sakta smällta bort genom regnet, härligt!

 

100401 toorsdag

Torsdag och äntligen april:

Ja nu äntligen har vi lämnat mars och gått in i april. Tycker månaden mars har tagit jätte lång tid att passera.

Det blev iaf ett bra slut på månaden!:

Igår lämnade som sagt frugan mig och jag trodde jag skulle få tillbringa kvällen själv i stugan men så går jag in på vårt kära backpacking.se och ser en tråd i forumet där två killar vill hitta på något ikväll. Så jag skriver lite kort att jag är på. Då var vi igång. De addade min msn, jag sprang o köpte bärs i sista minuten. Jag skickade sms till Mariqa och undrade om hon ville hänga på. Vi var nu 3stycken och Mikael som slutade vid 22. Halv nio tar jag t-banan över till Mariqa (disken blev kvar). Där blev det lite öl drickande och små prat. Träffade även deras nyinflyttade vän Henrik, han verkade trevlig. Halv elva cirka kommer Mikael hem från jobbet och vi var fortfarande kvar. Så inte förän runt 23 tiden begav vi oss bort mot de andra två grabbarna. Så där blev det lite chill, musik, jackass liknande program och Bert stjärt!

Kvällen hos killarna började nästan direkt med att vi kom in på midsommar i Köpingsvik och den ena killen var tydligen kompis med han som blivit knivskuren till döds. Så blev en lite partydödare men vi kom snabbt in på annat som tur var! Ett annat misstag som killarna gjorde efter några timmar var att de frågade oss om det var okej om dom rökte hasch och vad skulle vi säga? Sen frågade dom om vi ville ha, gör man så på första träffen? Så sen blev vi lite lacka och stack därifrån.

Men vi hade kul på hemvägen. Särskillt inne på 7eleven där vi skulle köpa oss en svin dyr pizza att dela på. Slutade med att Mikael var tvungen att springa ut ur 7eleven butiken för att inte brista ut i skratt. Anledningen: En dam kommer in och frågar ursäktande expediten om dom har "slickepinnar" kockan 3 på natten! Det hade vi lagom kul åt resten av natten.

Väl hemma hos Mikael o Mariqa så käkade vi pizzan och den var lätt värt priset!

Trodde aldrig vi skulle gå o lägga oss då Mikael hela tiden försökte komma på ett bra 1april skämt som vi kunde ge till Dalmasarna, 2st andra som bor i kollektivet. Men tillslut gav vi upp och jag slapp även betala nattaxa hem då jag fick slagga i deras mindre bekväma soffa. Sov väll 2-3timmar sen begav jag mig av hemåt klockan 9. Började känna mig hungrig, ville ta en dusch och framförallt så ville jag sova!

När jag kommer hem till stugan står all disk kvar, suck. Jag springer upp till sängen och lägger mig men lyckas såklart inte somna, typiskt! Så jag går upp, äter frukost och duschar (o tar hand om disken). Nu sitter jag här och funderar på om jag ska med o bowla eller inte. Hade helt klart varit kul men dels är jag super trött men det största hindret är att det kostar nästan 500:- att spela. Mer än 100:- per person för en timme. Då tar dom även betalt för skorna!! Så tror jag måste banga det...

Hoppas ni också har fått ett bra avslut på mars månad :)
Ciao♥

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0