101028 toorsdag

Igår; Jobb 16.30-22.10 och hem för att sova. Sedan idag upp halv sju, ta bussen in till stan halv åtta till jobbet. Får stressa som en galning för att hinna till Maxi där jag skulle börja jobba klockan 8. Jag stämplade in 8.07. Där förlorade jag 7min betalning ;) Tiden rann iväg gladeligen snabbt och plötsligt var klockan 14.00. Min tur att sluta!

Alla tjatar om innebandyn på jobbet men nej det är inte jag som är den Emelie P som anmällt sig till att vara med. Det är info Emelie! Det hade annars varit något; Pagels och grabbarna på innebandy! Jag som har sånna riktiga skills när det gäller bandy, hmmpf!

Anyway! När jag slutat blev det dags för skomakar search utan resultat. Jag sprang runt som en virrig höna genom hela Giraffen men då kom jag och mamma (som var i andra telefonluren) tillslut på att dom säker måste slagit igen. Så jag får fortsätta gå med en trasig sula ett tag till. Jag gick istället bort mot polisen där jag skulle hämta ut mitt pass. Lite scary att få sms från polisen, fick en liten klump i halsen innan jag läst sms:et. Passbilden, ingen kommentar!

14.50 - tar bussen hem som är fullproppad med en massa gymnasie ungdomar! Jag somnar såklart men vaknar till liv lagom tills jag ska kliva av. Mamma stod och väntade med bilen så det var bara att hoppa in.

Hemma möts jag av en haltande hund. Figge lyckades nämligen halka igår på en sten när han skulle ner till vattnet. Antagligen blev det en stukning av något slag så han haltar rejält stackarn! Men det går över..

Annars idag har det mest blivit chill inomhus. Jag har packat lite inför helgvistelsen i Norrköping och jag har börjat spåna lite på packningen till Fuertaventura :)

Imorgon blir det jobb och sedan fredagsmys hos fröken Peterson :)

PUSSPUSS ♥

101026 tiisdag

Jag jobbar och sliter! Sista rycket nu innan det bär av mot varmare grader...Nästa söndag beger jag mig av mot Fuertaventura med mamma och pappa, ska bli mys :) och mycket kitesurf förhoppningsvis! Pappa vägde all kiteutrustning idag och den gick på 29KILO, galet!

Igår var jag hos polisen och fixade pass, blev inte nöjd med bilden men det får gå. Efter det hade jag någon timme att spilla innan det blev dags för jobb så då gick jag in till stan för att gå en sväng på Stadium. Shit vad mycket snyggt dom får in nu till vintern! Jag hittade ett par jätte snygga snowboardbyxor som jag vill ha. Men finns två nackdelar: ett, dom kostar 1800:- och två, dom är mörk turkosa vilket kan bli för mycket färg till min jacka. Så kommer nog få leta vidare! Däremot finns det riktigt många snygga underställ.

Idag har jag jobbat 11-18 och jag stod i scanningen alla timmarna så var ganska slut i benen när jag gick hem.

PUSSELIPUSS ♥


4veckor kvar

101022 freedag

Solen skiner och jag känner mig nästan på ett sprudlande humör :)

Dagen började med att jag blev väckt av alarm snubben runt halv nio. Pappa och mamma har nämligen gått på idén med att skaffa larm så snubben var här och skulle installera. Det var kul att få testa larmet men kan säga att det förvånar mig ju inte om vi kommer lyckas utlösa larmet själva. Får hoppas att det kommer gå prima!

Klockan 15 blir det jobb igen till halv åtta och sen blir det dags för lite inflyttningsfest hos Jenny och Niclas, ska bli tevligt att se hur dom bor :)



Nu börjar jag bli lite smått sugen på kårenkvällen imorgon ;) Det kommer ju spelas 90-tals musik för hela slanten :D Det blir även sista kvällen på kåren för mig då det stänger den 30oktober och då ska jag göra ett besök i Norrköping hos Maria, kommer bli trefligt :)

Song of the day ;): Written in the stars - Tinie Tempah feat Eric Turner

PUSSPUSSPUSS ♥



5veckor kvar!!!

101020 oonsdag

Vaknade halv nio, tidigare än vanligt! Hade en del ärenden som skulle göras så fick kliva upp lite tidigare. Jag hoppade först in i duschen, sen blev det dags för en runda med hunden och sedan en god frukost. För att tillslut göra det viktigaste på dagen nämligen klippa luggen så jag sedan kan ta nytt passfoto nästa vecka :) Det blev ganska bråttom som alltid för mig men jag hann klippa mig, köra hem, andas ut och ta bussen till jobbet..

Sen blev det långpass: 12.50-21! Imorgon blir det ännu längre: 10.30-19.45. Så ni vet vart jag finns!

När jag kom hem från jobbet blev jag förföljd av katten, tror hon gillar mitt rum. Först kommer hon in på rummet och ska smeka sig mot allt som finns. Hårda som mjuka föremål. När hon börjar sätta klorna i allt och även mig så får jag nog och slänger ut henne. Lite senare när jag sitter vid datorn på rummet så lyckas katten få upp dörren trots att den är stängd och är på rummet igen. Då ska hon börja smeka sig mot mitt ansikte också, nu verkar hon äntligen ha slagit sig till ro i min fåtölj. Katter är speciella varelser!

Imorgon blir en lång dag men jag hoppas på att kunna hålla mungiporna uppe hela dagen!

PUSSPUSSPUSS ♥

101017 sööndag

Gårdagen var galen som ofta när vi är ute och ränner! Tack tjejer för en toppen kväll :) Bilder kommer när jag har mer tid!

Nu ska jag och syster snart in och träna. Kommer dö under passet men jag tänker röra på mig så denna bakfylla inte känns helt meningslös...Får förhoppningsvis träffa Anna-karin en sväng sen efter träningen med och mammsen kommer hem efter sin helg i Stockholm med vänninor och Ladies night.

PUSSPÅER ♥

101015 freedag

Äntligen helg! Så kanske det äntligen kan hända lite annat är bara jobb..

My chemicle romance har kommit ut med en ny låt och den 22november kommer dom ut med en ny skiva, jag gillart skarpt! Nya låten heter Nanananana..Lite små flummig låt men jag gillar den!

Fint väder idag med :) Halv två till sex blir det jobb på Maxi, riktigt kort dag. Efter jobb bär det av hem till Emelie där det eventuellt blir utgång men jag kommer nog ta elva bussen hem då jag börjar jobba 8.30 imorgon.

Det var allt för idag!

PUSSOCHTREVLIGHELG ♥

101014 toorsdag

Det är nästan så jag vågar säga att det är kul att blogga!

Wiie! Igår kom Taxfree katalogen och det var mycket som var lockande! Allra minst alla underbara perfymer som finns. Men jag kommer slå till med ett säkert kort nämligen min Lacoste parfym + body lotion. Gaah! den luktar ju så gott. Sen sparar man in hundra lappar på att köpa den på flyget. Fatta att nu är det bara 6veckor till St Anton exakt idag och bara 3½vecka kvar till en vecka med sol och bad i Fuertaventura :)



Idag började jag dagen med en timmes extra sovmorgon nämligen till 10. Sen blev det en rejäl frukost: två mackor (en med ost och en med leverpastej), en tallrik med lite yoghurt och cornflakes, ett glas apelsin juice och en kopp med kaffe. Frukost är för mig det bästa målet per dag! Doften av nybryggt kaffe är underbart :) Frukost är som bäst när man kan sitta länge och njuta av morgon kaffet med en tidning framför sig. Det är vardagslyx för mig!

När jag gick upp på rummet efter min frukost så ser jag att Månssan har kurat ner sig bekvämt i min säng. Det gjorde ont att flytta på henne men jag är inte överförtjust i katthår där man ska sova.

Jag sitter just nu och spånar lite på mitt CV på engelska, är inte helt lätt. Nu ska jag strax gå in i duschen och sedan är det inte lång tid kvar innan det blir till att åka buss in till jobbet igen, 16-21.45. Samma tid som igår! Imorgon är dte helg :D

PUSSELIPUSS ♥

101013 oonsdag

Började min dag med frukost med mor. Sen fastnade jag lite i en tidning med många intressanta artiklar. När klockan blev lite mer än 12 blev det på med löparkläder och ut i löpspåret igen. Får passa på medan det är fin höst väder :) :


Före och efter joggning!

Nu blir det snart jobb för hela slanten! 16-21.45!

Song of the day: Don´t stop believin - Glee cast version

Puss♥

101012 tiisdag

Idag har det hänt grejer! Nu är både resa och halva hyran betald till det efterlängtade St Anton. Sen på förmiddagen var jag ute och gick en promenad i det väldigt fina höstvädret :)

På eftermiddagen blev det dags att ta sig in till Maxi igen för att jobba 15.45-21. Jag hade tur när jag skulle med bussen då jag var någon sekund ifrån att missa den. Jag vinkade till lite och då hade jag turen att han stannade in till kanten (det är inte första gången jag haft den tur i oturen med bussar). Klockan 21.05 tog jag bussen hem till ön igen :) Riktigt dryg kväll på Maxi blev det då alla var hemma och kollade på fotbollen!

Det var allt för mig hej!

Puss♥

101011 mååndag

Idag har det varit jobb 8-16 och inte en vanlig arbetsdag utan idag åkte jag och Elisabeth på att städa HELA kassalinjen SJÄLVA. Det behövdes städas kan tilläggas! Om jag inte var dammallerigiker innan så lär jag ha blivit det nu efter...Klockan 16 var det dags för en trött Emelie och Elisabeth att få gå hem!

Hemma pratade jag med Elisabeth (en annan Elisabeth) och det är inte långt kvar nu tills halva hyran är betald. Imorgon smäller det förhoppningsvis! Och nu fick jag reda på att hon bokat tåg till St Anton :D Torsdag den 25:E november klockan 18.42 bär det av minsann (från Köpenhamn)! Så nu måste jag boka tåg till Köpenhamn med, ooh gosh vad mycket som måste fixas...Knappt 7veckor kvar, sjukt :D

I helgen ser det ut att bli en del festligheter :) Jag vet det är bara måndag men aldrig fel att planera i förväg! På fredag jobb till 18 och sen vidare till Emelie för lite små förfest och sedan vidare till pub. På lördag jobb till 14 och sedan på kvällen förfest och sedan Kåren för att dansa loss. Kan bli en bra helg!

Pusselipuss♥

Idag känner jag mig lite hiphop..

På morgonen var jag sportfåne, 4km löpning med Sofia och Albin:





Nu är jag lite mer hiphop:



Lyssnar även på musik som:

Kanye west - POWER

Jay-Z - A dream

Eminem - No love

Ikväll ska jag träffa Anna :) Det ser jag mycket framemot!

PUSSPUSS♥

 

101009 löördag

Gillar skarpt att det går mycket fortare att lägga upp bilder nu så här kommer en radda med foton:




Detta var bilder från en härlig söndags promenad i Rälla skogen. Lite bakis var man men det var en skön promenad :)

Idag blir det jobb 15-22.10! Dubbelt betalt ;)

PUSSEN ♥



101008 freedag

Redan fredag, veckorna går så fort! 4veckor kvar och sen beger jag mig av till Fuertaventura :)

Nu har jag precis duschat och fräschat till mig lite efter en minst sagt jobbig joggingtur. Måste säga att det är ganska starkt att orka ta sig runt 4km i såpass otränad form som jag är i just nu. Såhär slut var jag efter löprundan:



Nu blir det snart jobb 15-20.45! Funderar starkt på att köra sista månaden på friskis nu. Känner att jag är så sjukt sugen på step nu..Förresten så kommer det Göteborgs besök i helgen, Anna-karin :)

PUSSS♥

You´re amazing..

Just the way you are - Bruno Mars




En pudding var han visst också ;)

FEEST! Lördag20101002










Lite bilder från en kul kväll i lördags! Alltid lika kul att gå ut med er :D PUSS på er!

101007 toorsdag

Egentligen skulle detta vara min sista vecka på Maxi men nu har jag fått förlängt till den 5november vilket känns suuper! Money, money, money!

Idag är jag ledig vilket var ganska välbehövligt. Så det blev en lunch date med Jonna klockan 14. Jag premiär åt på Subway i Kalmar. Jag gick på ett säkert kort och slog till på kyckling filén. Vi drog till med en meny så vi fick en kaka också. Jag var helt klart nöjd, fantan var dock inte till belåtenhet! När klockan närmade sig fyra blev det dags för mig att ta 105 hem så jag slapp cykla hem, ruskigt kallt som det är.

När jag kom hem var dörren låst och ingen hund var hemma. Yey, jag slapp gå ut med Figge! Istället rusade jag in på toan och sedan tog jag bilen för att hämta cykeln som stod kvar vid stationen.

Nu har jag slagit mig till ro i sängen med datorn i knät. Jag lurar lite på om det snart blir dags för film. Vad annars ska man roa sig med en ruskig höst eftermiddag? Ett film tips är SALT med Angelina Jolie som nyligen har gått på bio. Såg den häromdagen och blev riktigt imponerad. Det är nästan så jag vill se den igen denna kväll.

Jag har även upptäckt på vårat musik USB i bilen att där finns en riktigt grym rock låt: Holy diver - Dio. Detta USB med samma musik har vi haft i över ett år och fortfarande kan man hitta "nya" låtar som är riktigt bra om man letar ordentligt :)

Jag hamnade även inne på någons spotify profil med listan ski musik som också har en del goa låtar, jag gillart!
♥ musik

PUSSPUSSPUSS ♥

101004 mååndag

Idag är det kanelbullens dag och oj vad folk har frossat! Idag hade Maxi ett erbjudande nämligen kanelbullar för 
2kronor styck. Om rycktet stämmer så sålde vi kanelbullar för 8000:-!! Jag själv föredrog mina egenbakade och ett glas mjölk till det :)

Dagen började med att jag väcktes 7.20 av ett sms men jag var för trött för att läsa sms:et så jag somnade om. Jag vaknade sedan en andra gång klockan 8.20 av att telefonen ringer då är det Maxi som ringer och väcker mig. Jag tackar ja till att jobba 13 till 20. Somnar om tills mitt mobilalarm går igång klockan 9 och då bestämmer jag mig tillslut för att kliva upp. Det blir dusch, frukost och säga hej då till mormor och morfar som ska fara hemåt mot Dalarna igen. Mamma sjukanmälde sig idag så jag fick ta på mig uppgiften att åka och handla mat. Kändes lite märkligt att gå själv med en stor kundvagn och handla mat men det var kul :)

Halv ett bar det av in till Kalmar och Maxi för att sedan jobba ett medel långt pass mellan 13 och 20!

Imorgon väntar ett åtta timmars pass mellan 12 och 20 så då vet ni vart ni har mig ;)

Puss♥

101002 löördag

Blev en riktigt kul konstnatt med mormor och morfar. Morfar överraskade rejält! Han lyckades dansa bort nycklarna: Vi gick där längs med vägen förbi ett ställe där musik spelades. När vi vänder oss om står någon äldre man och dansar i rampljuset. Vi undrar vad det är för filur och då slår det oss att det är morfar som står där och drar några dans moves. Morfar du är go!

När vi går förbi stället på tillbaka vägen så spelas Michael Jackson och på en liten egen gjord scen står en kille på kanske 10bast och drar några sköna Michael Jackson moves, duktig kille! Annars var det inte speciellt mycket att se så det bar av hemåt ganska snabbt med ett sista stopp i Färjestadens hamn. Vi gick i lite små butiker och plötsligt börjas musik spelas ur högtalarna. En kort, mörkhårig kille börjar trixa med eld. Cool show!

Klockan hade blivit 24 och vi kommer hem. Då får morfar för sig att han måste tappat bilnycklarna när han drog sitt lilla show nummer. Det letas och letas när han som tur var hittar nycklarna i bilen! Så vi kunde avsluta kvällen med en drink, pringles och Sofias dipp (creme fraiche och vitlök). Bra kväll!

Idag blev det frukost och en tur till systemet för ikväll blir det fest. Så nu är det bara att ladda med lite go musik och hoppas på en toppen kväll.

Nu kör vi lite rock: Dope - You spin me round (like a record)

Puss♥

101001 freedag

Hittills har det varit en riktigt trevlig fredag! Började med frukost, dusch och sedan en tur in till Kalmar där pengar skulle spenderas på stan med syster. Först gick vi i mindre roliga affärer så som Gallerix och Lindex men Sofia och jag är ju olika på nästan alla sätt så jag fick ge med mig lite för hennes skull. Därefter blev det H&M och Vila. På Vila hittade jag en snygg topp som jag nog kommer ha på mig imorgon kväll. Jag hittade även en riktigt snygg maffig ring som ganska snabbt hamnade på mitt finger. När vi var påväg ner från Kvasten träffade jag Anna, Robin och Tobbe :) Fick bekräftat av Anna att hon fick tag i gästlegg så imorgon blir det skaka rumpa ordentligt på Kåren ;) Sofia och jag gick vidare mot Baronen och sedan när magarna började kurra blev det dags för mat. Jag gav tillslut med mig så det blev bakad potatis med rostbiffsallad, inte fel! Glad att Sofia lyckades övertala mig! När vi var mätta och belåtna ringde vi pappa för att fråga när han skulle hem från jobbet. Vi hade tur! Han skulle hem vid 15 så vi kunde åka med honom hem. Det hade varit tungt att gå hem i kylan!

Väl hemma gick Soffi och jag ut med hunden. Det var kallt! Dröjer inte länge innan vinterjackan åker på nu. När vi kom tillbaka blev det fika med allhopa.

Next på schemat är smörgåstårta vid 19, sedan Idol och tillslut Konstnatten! Det ska bli kul om vi hinner med en sväng till Bläsinge där Camilla ska ställa ut några konstverk :) har inte träffat henne sen förra årets skördefest om jag minns rätt!

Puss♥

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0