100726 mååndag

Så var denna regniga helg förbi..

I fredags började regnet komma och jag jobbade stänging.

I lördags var det jobb 9.30-15.40. Efter jobbet blev det köpa present till Jenny o Niclas som fyllde 20. Det blev två choklad askar var :) Jag gillade min present inslagning måste jag säga! Sen tog jag bussen hem i regnet, har aldrig sett så mycket regn på en och samma gång! Klockan sju bar det av mot 20års fest, jag fick skjuts! Det var trevligt och det bjöds på god mat :) Redan vid 23 skulle folk in till stan för utgång men färjestads gänget åkte hem till Wendels istället och fortsatte festen där. Jag själv blev avsläppt vid mig då jag ville hem och sova, skulle börja jobba klockan 8 på söndagen så ville vara utvilad.

Igår var det alltså dags att börja jobba igen. Mycket att göra så dagen gick fort. Vid 15 slutade jag och tog bussen hem till Öland. Det käkades lite och det bestämdes att hela familjen skulle gå på bio och se Inception. Så det bokades biljetter och sedan åkte jag och Sofia till Köpstan för att köpa lite film. Jag hittade tre och Sofia hittade fyra (hon som inte ens skulle köpa en film). Jag köpte Åter till Coldmountain, Public enemies 1+2 och The Kingdom. Vid 21 blev det dags för bio och dessförinnan snackade jag med Hektor på telefon. Han ställde några frågor han funderat över och det kändes bra att prata lite om St Anton. Det känns mer seriöst att ta det via telefon och han verkar väldigt trevlig så det känns lovande :) Vi bestämde att strunta i St Anton i september och istället åka dit tidigt i säsongen, runt den 20november, då det går åt ganska mycket pengar om man bara ska åka dit och leta bonde.

Idag har jag varit ledig! Vilket har varit grymt skönt. Först sov jag ut till halv elva, sen frukost och slutligen ut på löpar runda. Invigde mina nya skor och jag är super nöjd med dom! Sen tog jag ett dopp i havet med Anna-karin. Det hade blivit riktigt kallt i havet efter ovädret. Men det var svalkande och skönt när man klev upp. Det blev lite små pratande ute vid bryggan och sen hem för att ta en fräsch dusch och käka lite. Det är väll ungefär så min dag har varit, tagit det lugnt och umgåtts lite med la familia. Snackade en stund med Filippa på skype vilket var trevligt :) Kvällen slutade med att vi såg The Kingdom som var en riktigt hemsk film. Man fick verkligen en inblick av hur hemskt det är i Arab länderna.

Imorgon blir det jobb igen, 15-22.10!

Ciao♥

100723 freedag

Den här veckan har varit trevlig men ganska händelselös. I tisdags var jag hos tandläkaren och jag hade så fina tänder utan hål så jag gick därifrån med ett leende på läpparna. På kvällen var det dags för lite middag hos farmor o farfar. Trevligt med god mat men jag var super duper trött då jag var uppe till klockan 5 på morgonen så med endast fyra timmars sömn var man relativt trött på kvällen.

Onsdagen spenderades ute i solen och ett bad innan jobbet med Sofia. Sen blev det jobb 17-22.10.

Torsdagen började med kitesurfing hela dagen i Sandbergen. Jag och Anna-karin hade som mål att äntligen ta oss upp på brädan. Tror ni vi lyckades? Nej inte denna gången heller. Det slutade med att Anna-karin flög som en kastande macka rätt in i en skåning. Men vi blev inte avskräckta för det utan vi blev ännu mer bitna och ska banne mig klara det nästa gång. Tredje gången gillt som det heter. Jag har iaf kommit såpass långt att jag lyckades sätta i fötterna på brädan samtidigt som jag höll i draken. Hade inte brädan varit för stor för mina fötter så hade jag kanske lyckats ta mig iväg en stund. Jag ska använda skor nästa gång!

På kvällen blev det dag för grillning med familjen och A-k för att sedan bege oss av mot stan där det blev dags för drinkar på O´learys. Mamma och pappa kände sig dock slitna så dom stannade hemma. Efter två drinkar bar det av mot Mcdonalds för att äta lite glass innan sista bussen gick hem. Påväg mot bussen vid 23 mötte jag Angelic, otippat. Så vi stannade och snackade lite. 23.20 satt vi på bussen hem igen. Det blev en trevlig kväll och dag :)

Idag denna fredag blev det dags att klippa luggen så jag som så många andra denna regniga dag begav mig av mot köpstan. Jag handlade underkläder för nästan 500kr (jag hade ju fått lön) och sedan blev det en tur till systemet. Ikväll blir det jobb 16.30-22.10. Stängning en fredag, det blir kul!

Ciao♥

100719 mååndag

Det blev en helg i Götlaborg :) En bra sådan: trevligt sällskap, bra väder, älska liseberg, stjärnvinster från höger och vänster, bra shopping and you name it...Bra helg med andra ord!

Idag är det måndag, vilket innebär ny vecka och nya tag i arbetslivet. Har aldrig sett sådana köer på maxi som det var idag, det var något otroligt! Så när klockan blev 17 var jag bara glad över att få åka hem. Eller hem och hem träffade Anna utanför som hade varit och handlat lite mat. Sen begav vi oss över till Ölands köpstad där jag tänkte handla en matbit inför kvällens grillning men jag ångrade mig ganska snabbt då jag såg att köerna på Ica Kvantum var lika långa som Maxis. Så slutligen blev det en tur till lilla Konsum där jag fick köpa en stor pack med potatis sallad (fanns inte mindre) och ett två pack med kyckling fileér. När vi slutligen var klara bar det av hem till Runsbäck och ner till Sjöbodarna för att grilla lite med Anna, Robin, Lövmo och Tobbe. Det blev en hel mysig kväll med både bad och god grillad mat :)

Sen begav vi oss av hemåt ganska snart innan solen gick ner då det började bli kyligt...

Imorgon har jag tandläkaren och släktkalas att se framemot, blir nog trevligt om jag inte har några hål..

Ciao♥

100715 toorsdag

Idag har dagen tillbringats på nästan samma sätt som igår: sol och bad på dagen, jobb på kvällen: 16-21.45, slutligen åka en varm och folkfylld buss hem. Imorgon blir det likadant och på lördag åker jag och tjejerna till GÖTLABORG vilket innebär regn, liseberg och shopping :D

Ciao♥

100713 tiisdag

Igår hade jag min andra lediga dag och då blev det solande i Köpingsvik med Emelie J och Madde. Det var ungefär det man orkade med efter en natt på Strand. Så jag bättrade på min bränna ytterligare. Vid 14 tog vi bussen tillbaka hemåt. Istället för att ha svalkande AC i bussen så kom det värme från elementen. Så det blev minst sagt en varm och jobbig resa till Färjestaden. Halv fyra var jag äntligen framme och mötte Anna-karin på Köpstan då vi skulle handla lite mat. Sen blev det hem till henne och laga god mat. Pasta, räkor och pesto! Gott som tusan.

Efter maten stack Anna-karin ner till havet för att bada och jag tog mig hem för att städa tills mamma o pappa skulle komma hem från Österrike. Kvällen avslutade med en mysig kvällsfika med hela familjen och Anna-karin :)

Idag har jag mest tagit det lugnt hemma då jag kände mig ganska sliten efter helgen. Vid 16 var det dags att börja jobba igen efter två dagars ledighet och kan nämna att det var på Maxi alla människor befann sig!

Nu är jag äntligen hemma igen och ska snart ta mig upp till sängen. Imorgon ska jag träffa Anna igen och klockan fem ska jag börja jobba i tre timmar.

Ciao♥

100711 sööndag

Grillkvällen igår blev jätte trevlig :) Så jag är hel nöjd.

Idag bar det av med gänget till Talludden för sol och bad. Mycket härligt och massa solbränd blev man. Får hoppas att det blir brun färg snart bara!

Nu vid sju kommer Emelie J förbi och hämtar mig så vi sedan kan åka upp till Köpingsvik för lite förfest hos Madde o Tove. Resten av kvällen kommer sedan att spenderas på Strand i Borgholm så nu lär man bli bakis på en måndag igen, inte bra men det är sommar :)

Ciao♥

100709 freedag

Kan bli en fin helg det här!

Onsdagen var jätte trevlig med Anna, synd bara att vi inte kunde vara ute längre. Igår var också en trevlig dag. Först jobb 07.50-13.10 och sedan vidare hemåt för att vila upp sig lite. Vid 17 kom Anna-karin förbi så vi gick ner till havet för att bada, älskar närheten till havet! Det blåste dock kallt och knotten invaderade i luften men vattnet var varmt och det var ändå härligt att svalka av sig. Sedan bar det av hem för att duscha och göra sig fräsch för en tur till Fyren med A-k för att hyra film innan dom stängde. Dom stängde 21 och vi var kvar till 21.45, sådanna jobbiga kunder som aldrig går ;) Filmen bev tillslut Inglorius Bastards, filmen vi hade hållt i sen fem över nio.

Sedan bar det av till Robertos där det såg släckt och stängt ut men dom hade öppet till 22 så vi hade tur. Det blev en Robban special och hem till A-k för att äta pizzan och se på film. Det var en av dom äckligaste filmerna jag sett. Dom hade verkligen överdrivet dödandet men annars var den bra måste jag säga. Trött som jag var så somnade jag redan efter en timme men jag försökte anstränga mig för att hänga med. Efter filmen var det dags att gå hemåt.

Idag har jag gått promenad med hunden, vattnet alla blommor utomhus som nästan dör i värmen (men mamma dom lever än), cyklat till Köpstan för att hitta ett par skor som jag inte lyckades hitta så det blev istälelt en tur till Bokia för att hälsa på syster och sedan vidare till systemet där en rullstolsbunden påverkad gubbe påstod att jag trängde mig före han i kön. Nu blir det snart lite lunch och sedan ännu en tur med hunden för att tillslut ta sig med bussen till jobbet, 16-22.10.

Resten av helgen: Lördag: jobb 10-18.30 -> direkt till grillfest i Runsbäck -> GO NATT! Söndag: Sol och bad för att sedan ladda inför en ännu bättre kväll på Strand :D

SOMMAREN är lovely!

Ciao♥

100707 oonsdag

Onsdag lovely!

Jobb 07.30-15.10 -> hem till Anna -> bada i Ängö -> äta god mat made by Anna -> dricka öl på O´learys med Anna och folk :D Suuuuper onsdag och härligt väder! Can´t be better ♥

100706 tiisdag

Kalmar stad för lite shopping och sedan släktkalas i eftermiddag :)

Life is good! Jag mår bra :)

100705 mååndag

100701 toorsdag

Nu är det juli och jag har bestämt mig igen för att ta tag i bloggandet...

Det har blivit en hel del sol och bad i juni så färg har man fått ;) En fin sådan! Byrum har redan fått sig ett besök :) Det blev en underbar dag och jag är glad att vi efter mycket vel kom iväg!

Idag har jag haft min andra lediga dag och jag har bara glassat i solen då mina kompisar har jobbat. Igår kväll firade jag och syster att päronen åkt iväg på semester genom att gå ut och äta på Bistrobar :) Det var mys! Jag beställde en ceasar sallad och Sofia drog till med en god plankstek. Jag var inte jätte hungrig så nöjde mig med en sallad. Sen bjöd jag Sofia på drink eftersom jag äger en del pengar nu efter att ha fått lön och semester ersättning från Esso ;) Kan ju säga att St Anton känns väldigt lockande just nu! Drinken vi beställde in hette Vanilla sky och den var sådär farligt god! Tog slut ganska fort om man säger så...23:20 tog vi bussen hem då det är sista bussen som går över till ön på onsdagar. Lite synd då vi blev lite sugna på Vallen (där det iofs verkade folktomt).

Idag blev det då en del solande och läsning i en 600sidors bok som jag har fått låna av Sofia. Väldigt spännande är den! Katedralen vid havet är namnet på boken. Kvällen kommer tillbringas framför tv:n då jag har fixat två filmer som jag vill se :) Remember me och den nya Beck filmen :)

Imorgon börjar helgen och då ska jag jobba som mest. Imon blir det jobb 14-20, lördag: jobb 11-17.30 och sedan grillfest vid långviken, söndag: jobb 7:50-15:40. Hade egentligen velat följa med på släktmiddagen imon ute i Runsten för att fira Anna-karin men jobbar man så gör man...

Hoppas alla har en riktigt mysig sommar :)

Ciao♥

Ps. Det kanske blir en tripp till Österrike i september för att söka jobb o boende inför en säsong i St Anton. Detta tillsammans med två goa snubbar från Alstermo. Där har jag något att se framemot! Ds.

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0