Flytta, flytta, flytta...

Det här med att flyttpacka och flyttstäda är inte riktigt min grej..

100530 sööndag

Sista helgen i maj:

I fredags var det dags för jobb mellan 15 och 21. Efter det begav jag mig av hemåt för att äta lite godis och se på Eurotrip, den filmen är kul. Sen blev det natti nana.

Lördagen spenderades hemma. Jag och Filippa begav oss in till Röa city för att handla på VIC för vårt tillgodo kvitto vi fått av Mikael, 350:-. Det var minst sagt svårt att hitta något för den summan då det mesta kostade över 499:-. Men efter en hel del letande så hittade jag mig 5par strumpor (framme vid kassan) och Filippa hittade ett par leggins och strumpor. Vi tog oss även en titt inne på Anton sport där dom hade många snygga löparskor. Vi gick sedan tillbaka hem till stugan, hämtade våra väskor hos Leif och gjorde ett försök att fixa Filippas cykel med Leifs hjälp. Gick inte jätte bra så vi begav oss till en cykel verkstad som låg i närheten men snubben där tyckte vi skulle skrota den då i stort sett allt skulle behövas byta på cykeln. Så nu blir nästa uppdrag att hitta en station där man kan dumpa cyklar...Vi kom hem igen, jag gjorde mat och halv sju var det dags att ladda upp för Eurovision song contest hos Ewelina. Klockan 19 mötte vi Ewelina och Josefine för att sedan gå vidare till Kiwi för att handla dipp, grönsaker och chips. När klockan blev 21 började Eurovision :) Vi gjorde en egen röstning där vinnaren blev Belgien! Men jag tyckte ändå att det var bra att Tyskland vann, hon var väldigt duktig.

Idag, söndag, är det storpackning och tvättning som gäller för imorgon är det dags för storstädning av stugan och då måste allt vara färdigpackat. På tisdag flyttar vi :D Snart ska vi ta en sista promenad runt sjön, sist vi gick där tillsammans så var det fullt med snö och minus grader!

Dagens låt: Tom Dice - Me and my guitar (Belgiens bidrag)

Hoppas alla haft en fin helg :)

Over and out.
Ciao♥

100527 toorsdag

Nu kan man få spotifypremium helt gratis! Det enda du behöver gör är att klicka på länken, göra en gratiskampanj och värva 6vänner :)

http://www.gratispremium.com/?ref=186643


Annars idag så tänkte jag börja flyttpacka lite smått. Jag flyttar ju faktiskt på måndag :O

Klockan 15 är det dags att jobba igen till klockan 21 och likadant imorgon så lika bra att börja packa redan nu.

På lördag kommer alla där hemma att ha trevligt och uppleva ett trevligt Beachparty medan jag får nöja mig med en Melodifestivalskväll. Men kommer bli trevligt det med :) Och jag var ju med om Beachpartyt förra året och det var grymt bra :D

Over and out.
Ciao♥

100526 oonsdag

I sommar då ska jag lära mig:



Jag ska än en gång komma igång med:



Jag ska även komma igång med:


Slutligen ska jag även köpa sommarkort här:



Sen får vi bara hålla tummarna att jag får tid till att göra alla dessa sport akiviteter. Det känns som att jag sa till mig själv att jag skulle göra allt detta förra året men hur mycket blev gjort?

Jag ska ju trots allt vistas en del på detta ställe:



Fick mitt schema hemskickat igår så det blir 10veckors jobb från den 21juni till den 28augusti och jag är såklart ledig på midsommardagen och midsommarafton. Så någon som har förslag på vad man kan hitta på på midsommarafton?

Over and out.
Ciao

Höst 2011

Har hittat några eventuella bra utbildningar som jag är sugen på hösten 2011. Jag har än en gång halkat in lite på idrott och hälsa så hittade jag dessa utbildningar i Växjö och Göteborg: Sport coaching och Coaching och sport management, idrottsvetenskapligt program. Dom verkar väldigt bra så kanske flyttar jag inte längre bort än Växjö nästa höst. Då kommer många av mina kompisar ta sin universitetexamen medan jag börjar mitt första år!

Men först har vi ett år kvar och jag kommer längta till en säsong i St Anton för det kommer bli ett måste även om jag kommer åka själv, kommer bli ett äventyr!

100525 tiisdag

Idag är jag äntligen ledig! Skönt! Var tungt att jobba en hel helg. Men igår gick det bra att jobba eftersom att jag fick dubbelt betalt. Så det blir en del pengar på ett 8timmars pass. Efter jobbet igår bar det av mot Kiwi för att fylla på matförrådet lite. Det var ganska rensat eftersom Kiwi var den enda mataffären som hade öppet igår.

Idag på min lediga dag ska jag mest ta det lugnt.  Känner mig inte tipp topp då jag troligen har en förskylning på ingång. Jag, Filippa och Ewelina skulle egentligen ha träffats ikväll och lagat mat tillsammans men Filippa ringde och sa att hon inte mådde bra så vi fick ställa in tyvärr. Det är synd att Filippa ofta mår dåligt.

Halv åtta ungefär kommer folk på visining här vilket jag och Filippa inte var jätte glada över då varken hon eller jag är helt friska.

Nu ser jag framemot att flytta hem igen om 19dagar! Ska bli skönt :) Saknar allt och alla där hemma och visst kommer jag sakna Oslo med när jag flyttar hem men då kan jag alltid komma upp på besök :) Har redan bjudit ner två stycken den 10juli då jag och Sofia tänkte ställa till med en härlig grillfest :D

Det var allt för nu och på måndag flyttar jag till Bislet och Filippa flyttar till ett kollektiv, glad för hennes skull att hon tillslut lyckades hitta boende.

Over and out
Ciao♥


Den stora frågan: vad händer i höst?



100523 sööndag

En vecka kvar till flytt! Om en vecka flyttar jag för två veckors boende i Bislet innan det bär av hem till Sverige igen :) Ska bli skönt att flytta ifrån denna stuga!

Så vad hände igår: Jo jag började med att jobba 9-17. Sen bar det av hemåt, jag lyckades smita när det var som mest folk. Det bar av hemåt och jag ringde William för att höra hur det skulle bli med grillningen då det hade börjat regna. Vi bestämde tillslut att det skulle bli grillning på deras takterrass klockan 20. Så Filippa och jag gjorde oss iordning, tog med oss maten och begav oss bort mot t-banan. Vi lyckades få en riktigt bra vägbeskrivning så det blev lätt att hitta. Vi möttes av ett gäng nya människor som såg trevliga ut. Det blev lite småprat, grillning, volleyboll och slutligen spelet "med andra ord". En mycket trevlig kväll :)

Idag var det dags att jobba igen 10-16.30. Var tungt då det inte blev så många timmar med sömn men jag tog mig igenom timmarna. Jag kom hem och somnade med engång. Tanken var att jag o Mikael skulle se film och chilla men jag vaknade inte igen förän 20.30 så vi bestämde oss för att ta det en annan gång. Nu börjar jag känna mig sjuk för första gången på riktigt här i Oslo, känns inte bra! Halsen är jätte sliten och jag börjar få hosta. Hoppas bara den inte mynner ut i en förskylning!

Imorgon är det en röddag så givetvis får jag jobba, bra med pengar så jag klagar inte. 9-17 blir det imon! Sen är jag ledig lite igen, skönt :)

Over and out.
Ciao♥

100521 freedag

Igår blev det jobb igen mellan 15-21. Det gick bra fram till klockan 19 då jag fick jätte ont i magen, trodde jag skulle bli tvungen att gå hem två timmar tidigare men det gick som tur var över efter en stund. Men det var en enorm smärta och jag ska verkligen kolla upp vad som är fel med min mage när jag flyttar hem.

När jag kommer hem börjar jag snacka med en kille vid namn William som flyttade till Oslo för tre veckor sen. Jag och Filippa blev bjudna på grillfest som dom skulle fixa, trevligt värre :) Så nu hoppas vi på fint väder imorgon! Hoppas även på att det är trevligt folk..

Idag har jag städat hela stugan så nu lyser den av renlighet. Perfekt inför visningen i eftermiddag. Hoppas att någon fastnar för den iaf :)

Idag blir det också jobb mellan 15 och 21! Hoppas inte magen krånglar idag med.

Ha en fin helg allesammans :)

Over and out.
Ciao♥

100519 oonsdag

Nu är jag tillbaka i vardagen igen vilket kan kännas ganska skönt efter denna intensiva helg.

Idag fick jag jobba 10-17 och det var en ganska behaglig dag. Så här får gärna alla jobb dagar kännas. Det började med att jag inventerade i 2timmar och sen blev det lunch strax där på. En god tonfisk sallad blev det som chefen hade fixat ihop åt alla. Sen flöt tiden på ganska snabbt och klockan blev 16. Då kommer en stamkund in och ger mig en 50lapp som han vill att jag ska köpa någon god choklad för. Vissa kunder kan vara riktigt hyggliga!

Efter jobbet klev jag ut i värmen, var säkert uppåt 25grader idag. Riktigt varmt och skönt :) Äntligen!

Så det blev hem, prata med Filippa ute i solen, laga mat och tyvärr fastna vid den här dumburken.

Imorgon blir det jobb igen 15-21! Innan dess kanske jag kan få vara ute i solen lite om jag har tur..

Over and out.
Ciao♥

100518 tiisdag

Händer mycket i Oslo nu därav dålig uppdatering.

Jag kom som sagt tillbaka från Göteborg i lördags och det blev sängen ganska fort då jag skulle jobba 10-16.30 på söndagen. På söndagen var jag ganska sliten på jobbet men timmarna gick fort då det var mycket att göra, som alla söndagar. Ända dagen i veckan då det verkligen är mycket folk, på grund av att allt annat har stängt.

Efter jobbet ringer Maria och vi bestämmer oss för att käka ihop. Så jag gör mig iordning för att sedan ta mig bort till Töyen där hon numera bor. Det blev god mat, önskar jag var lika bra på att laga mat. Sen bestämde vi oss för att gå ut och ta en öl eller två på Grönland av alla ställen. Så där satt vi, drack ett glas öl och kollade på när folk åkte karusell. Det var trevligt och klockan blev snabbt tolv så vi begav oss bort till sista t-banan. Mikael ringer och vi bestämmer oss under samma minut för att stanna. Stannade gjorde vi och det blev dans med massa skumma människor. Finns mycket skumt folk i Oslo men skoj var det :D Somnade klockan 4 och då skulle jag börja jobba vid 8. Med andra ord inte mycket sömn där inte men ack så kul vi hade!

Måndagen den 17maj, Norges nationaldag, blev det jobb 8-17. Värsta dagen på länge! Fick nöjet att se alla norrmän i sina nationaldräkter, väldigt underhållande. När jag kommer hem ringer Sara och vill att jag ska hänga med ut så blev inte så mycket med sömn när jag kom hem heller. Det blev käk, en timmes sömn, dusch och sedan begav jag mig av mot Majorstuen där jag skulle träffa Sara som var och festade på någons takterass. Det var massa norrmän och kändes lite brattigt, inte riktigt min stil vilket var lite synd. Hade ju varit kul att lära känna lite norrmän nu innan jag åker hem. Klockan elva tog jag och Sara trikken vidare till Grunerlukka där vi tänkte dra ut. Det tog lååång tid både jag och Sara hann bli lite otaggade. När vi kommer till Järnbanetorget får Sara rycket och springer ut ur trikken och jag följer efter. Vi hoppar på en annan trikk men så kommer hon på att den går åt fel håll och att vi satt på rätt trikk från början så vi hoppar på den trikk som vi trodde vi var på från början. Åker vidare och kommer på en stund senare att vi hamnat på fel trikk. Så vi hoppar av i all hast, nästa trikk tillbaka skulle gå om 11min så vi går in på något 7eleven liknande ställe för att värma oss. Sara ringer Stian som skulel komma med taxi dit. Jag tappar lustan och tar trikken tillbaka till järnbanetorget för att ta t-banan hem. Kände att jag behövde hem och sova. Blev en halv flummig kväll!

Idag är jag äntligen ledig och tog igen all sömn genom att sova ill kl.12, vilket var skönt! Så nu är jag återställd igen och ska börja komma igång med löpningen igen nu när det är fint väder med :)

Hoppas ni också haft en bra helg:)

Over and out.

Ciao♥

Uppdatering 100515

Nu är jag tillbaka med bloggandet igen efter en långhelgs uppehåll. Har varit fullt upp sen i onsdags då Jonna gjorde besök i Oslo :)

Bussen som Jonna åkte med var tok försenad och hon anlände vid 21 istället för den avtalade tiden vid 20. Då var både hon och jag super hungriga så det blev en tur runt i Oslo för att leta upp något bra matställe. Mitt lokalsinne är sämst och jag äter aldrig ute så tog ett tag innan vi hittade något. Sen blev det lite första bästa metoden. Så vi hamnade på något take away ställe fast vi valde att äta där. Det blev en varsin hamburgertallrik som var riktigt god. Det blev bra trots att vi inte valde det mysigaste matstället!

Mätta och glada begav vi oss av mot Røa. När vi anlänt till min lilla lya blev det små prat och sedan sängen vid halv två.

Torsdagen bestod av sightseeing i Oslo. Jag skulle jobba vid 17 så vi fick välja ut det vi kunde tänka oss att besöka. Det blev slutligen ett gratis besök på Försvarsmuseét, inte mycket att se men nu har vi varit där. Även ett besök på operan och lite turist bilder blev det tid för. Vi avslutade med varsin latte längs Akers brygge och vi bestämde oss för att göra ett återkommane besök på kvällen fast med en öl i handen.

Halv fyra var vi tillbaka i lyan igen och gjorde iordning gott käk (grillade kyckling, pommes, vitlöksböd och bearnaisesås). Sen blev det fyra timmars jobb för min del och jag o Jonna bestämde oss för att mötas upp efter jobbet och ta oss tillbaka till Akers brygge igen för att snacka lite skit och ta oss en öl. Det blev tolv bussen raka vägen hem igen och förbereda inför fredagens Göteborgs besök.

Fredagen bestod alltså till en början av en fyra timmars bussresa som flöt på väldigt bra. Klockan tre var vi framme, gjorde ett besök på systemet och tog spårvagnen mot Mölndal för att hälsa på Anna-karin där vi skulle slagga. Vi gjorde oss sedan iordning och tog spårvagnen hem till Madde där det blev förfest och tacos. Halv åtta var det dags för mig, Jonna och Emelie att gå bort till Brew house där Johnossi skulle spela. Det var en grym konsert och jag är glad att jag fick se han live :D Nu kommer det spelas ännu mera Johnossi i lurarna. Efter konserten begav vi oss av till Madde igen för att fortsätta förfesten lite innan det blev dags för att dansa loss på Nivå. Det blev en hel bra kväll!

Lördagen började med brunch hos Emanuel och Anna-karin :) Blev hel mys och det serverades en massa gott bland annat amerikanska pannkakor och fruktsallad, en favorit. Efter brunchen var jag och Jonna mätta och redo för shopping på Nordstan. Så där tillbringades resten av dagen och jag lyckades äntligen hitta en kavaj som föll mig i smaken och kostade till rimligt pris. Vid tre fick jag även träffa Anna :D som jag saknar som bare den här i Oslo! Så det var mys att ses :) Vid 18 bar det av mot regniga Oslo igen och när jag kommer fram ser jag Mikael sitta och vänta på bättre tider. Trevligt att träffa han igen, var ett tag sen sist. Så då fick jag sällskap till T-banan.
Nu sitter jag här igen i min lilla lya och ska snart sova så jag är pigg inför en jobb dag imorgon, 10-16.30.

Det var lite uppdatering från min lång helg :) Har varit tok najs! Nästa gång jag besöker Sverige igen är om en månad och då blir det hemflytt :)

Over and out.
Ciao♥

100512 oonsdag

Onsdag:

Har jobbat både igår och idag mellan 9 och 17. Det är slitsamt men det är pengar! Om en timme cirka kommer Jonna till Oslo :D Ska bli tok najs att få besök från Kalmar! För en timme sedan åkte dessutom Filippa hem till Göteborg för hon är lång ledig så skönt att slippa vara själv i stugan då Jonna kommer. Vi får se lite vad vi väljer att hitta på :)

Ska jobba fyra timmar imon kväll med, ville inte säga att jag inte kunde då eftersom det är en röd dag och dubbelt betalt :) Men jag tror Jonna klarar sig utan mig i 4timmar och på fredag åker vi till Göteborg som också kommer bli tok najs!

Ha det fint folkens!

Over and out.
Ciao♥

100510 mååndag

Lediga måndag:

Jag sitter här i soffan intill fönstret och känner att rastlösheten börjar komma över mig. Att vara ledig från jobbet kan låta skönt men när man har gjort alla måsten och hamnar framför dumburken så kan man lika gärna jobba. Så har jag kännt idag. Det var skönt på dagen då jag hann springa en runda, tvätta det kläder som ska bäras i veckan och inhandla det som skall ätas till middag i veckan.

Det jag känner mig mest nöjd med idag är att det blev en oplanerad löprunda som faktiskt gick bättre än väntat.

Freeride har jag kommit på är en väldigt bra hemsida för folk som går i samma banor som mig nämligen allt som har med säsonga att göra. Idag fick jag mig ett mail från en grabb som funderar på att bila ner till St Anton i slutet av november och undrade om jag var intresserad av att haka på. Bila skulle ju vara det absolut bästa alternativet.

Imorgon blir det jobb 9-17. Bye, bye ledighet!

På onsdag kommer Jonna och hälsar på :D Fredag innebär Göteborg, Johnossi och utgång för fulla muggar! Ser framemot en bra vecka!

Over and out.

Ciao♥

100509 sööndag

Slö söndag:

Igår var dte jätte fint väder här i Oslo och jag begav mig ut på en lång promenad som varade i hela två timmar. Hittade ett jätte fint område att promenera i. När jag kom tillbaka hämtade jag dammsugaren hos Leffe och dammsög hela stugan. Det blev ett väldigt fint resultat måste jag säga :)

Efter den snabba städningen blev jag hungrig och bredde mig lite mackor. För att sedan läsa några sidor i min bok, andra boken jag sträckläser nu. Känner mig nästan lite imponerad av mig själv!

Klockan 16 var det dags att göra middag innan det bar av till jobbet, 17-23.30. Jobbade stängning och höll på att inte få igång larmet när jag skulle gå men lyckades efter ett antal knapprande få igång det. Så tog bussen hem och somnade gott.

Idag, söndag, gick jag upp vid 9 och var hungrig. Tog med mig gott färskt fiberrikt bröd från Esso kvällen innan som ändå skulle svinnas. Så jag och Filippa åt glatt av det goda brödet till frukost :)

Annars har jag endast läst min bok och suttit lite här. Ikväll blir det också jobb 17-23.30, men slipper stänga själv idag :)

Nu är det 6DAGAR kvar tills jag får se JOHNOSSI på scen :D

Over and out.
Ciao♥

100507 freedag

Fredags-kos:

Upp vid tio, trött idag också. Men jag tog mig upp och åt en god frukost med mackor och gröt, standard. Jag tog på mig kläder, nya tröjan som köptes i Götet. Sedan ringde chefen från Esso precis när jag var påväg ut i solen påväg till Sofienbergsparken. Ola undrade om jag kunde komma och jobba mellan 13 och 17. Jag sa såklart ja. Därmed blev det inte sol i någon park utan istället jobb och någon hundralapp rikare. Inte fel. Klockan 17 slutade jag och klev ut genom dörren ut i solen. Det var varmt och jag kunde gå i bara min trekvartsärmade tröja hem.

Vid 19 blev det gott käk. Klyftpotatis, biffar, svamp och ägg. Sedan gick jag och Filippa till Kiwi. Jag köpte glass och frugan köpte sig en påse godis för 26norska kronor :O Hemma skulle vi fått mycket godis för denna summa men här fick hon knappt 3hg för 26norska kronor! Men jag kunde äta min goda glass till ett pris av 16norska kronor :D

Nu blir det strax film Livsfarligt anrop som ska vara en thriller från 2004 med Jessica Biel.

Ha det fint.

Ciao♥

Lenny Kravitz

Nyss nämnde Filippa att hon lyssnat på Lenny Kravitz på jobbet. Då slog det mig att jag hade en period då jag lyssnade massa på dom så nu sitter jag här igen och lyssnar på lite Lenny..Ogillar dock Spotify reklamen som avbryter!

Bartenderutbildning?



Jag är ganska inne på att gå en bartenderutbildning på 4veckor till hösten. Det som gnager mig lite är kostnaden eftersom jag både vill gå bartenderutbildningen och ha råd med en säsong i St Anton. Men jag känner att jag verkligen vill göra något kul i höst och inte bara vänta på att vintern ska komma.

100505 oonsdag

Irritations onsdag:

Vaknade klockan 8 och förberedde mig inför en dag på jobbet. Humöret var bättre idag då solen sken och jag kunde gå till jobbet utan att frysa :) Men sedan under dagen vet jag inte vad det var med mitt humör då det nästan blev omöjligt att vara trevlig mot kunderna. Jag kände mig sur, irriterad och i en helt annan värld. Sen slog det mig när jag kom hem att det måste vara PMS som ligger bakom. För jag hade verkligen ingen anledning att vara sur på kunderna förutom vissa som alltid ska ha något att klaga på.

Blev en lång och långsam dag på jobbet men tillslut så blev klockan 17 och jag promenerade ut i det fina vädret. Jag gick bort till Kiwi för att handla lite och sedan vidare hem.

Jag hade förresten missuppfattat vart jag skulle flytta den 31maj, smart Emelie. Det blir inte alls Grönland utan det blir Bislet istället dit Mikael skulle flytta. Får hoppas att det blir lika bra men jag hade sett framemot takterassen på Grönland. Men jag ska inte klaga då jag kan ligga på altanen och sola på Notvägen 5 en hel sommar :D

Nu har jag också fått tillbaka mitt gamla nummer igen som har varit spärrat i en vecka. Så radera mitt tillfälliga och fortsätt använda mitt gamla: 0735429755 :)

Imorgon är jag ledig igen, ska bli skönt :) Då ska jag få träffa Maria igen, var ett tag sen nu. Så vi ska nog se Avatar (som jag äntligen ska få se) men vi hyr den då det kostar multum att gå på bio i Oslo.

Over and out.
Ciao♥

100305 mååndag

Måndag:

Helgen i Göteborg har varit toppen :) Blev en mysig helg med familjen och det blev god mat på bra restauranger, pub häng, massa shopping och fika i hamnen :) så jag har haft det bra med andra ord!

Idag fortsatte livet i Oslo med jobb på Esso mellan 6 och 15. Att jag gick och la mig tidigt i gårkväll var ett klokt val då det inte blev olidligt att kliva upp klockan 5. När klockan var 05:50 så promenerade jag bort till Esso. Fick lite frisk luft och kände mig genast lite piggare. Det blev en långsam dag på jobbet men det var skönt att vid 15 få kliva ut i sol och värme. Jag sa även till min chef att jag kommer åka hem till Öland den 13juni så nu är han beredd på det.

Hemma blev det msn och Emelie J visade mig en film från aftonbladet som visade att det finns en risk för att jorden kan gå under, tryggt? Får bara hoppas att den vulkanen inte bryter ut :O Något annat som sades var att vi ses i Göteborg om en och en halv vecka! Kommer bli en toppen helg med Johnossi och utgång med tjejerna :D

Lyckades nyss fixa boende den 31maj :D så ska bo på Grönland mellan 31maj och 13juni. Tar över Mikaels plats då han flyttar 1juni och jag hade sådan tur att de nya som ska flytta in inte kommer förän 14juni. Bra va? Så jag är glá :D

Nu håller jag och Jonna på att försöka boka SJ biljett till Götet men min dator verkar inte palla trycket så får se om jag lyckas boka ikväll eller om det blir i morgon...suck...

Ha det fint :)

Over and out.

Ciao♥

emeliepagels

En blogg om allt och ingenting

RSS 2.0